Scroll to top

Top

2 reacties

Back to school: tijd voor nieuwe MOOCs!

Gepost op 06/09/2014
Back to school: tijd voor nieuwe MOOCs!

Voor degene die het concept nog niet kennen, MOOC staat voor Massive Online Courses. Kort samengevat zijn dit gratis online lessen gegeven door de meest prestigieuze universiteiten ter wereld. Deze lessen zijn meestal verspreid over een tiental weken, waar je per week toch een vijftal uur aan moet werken. Op het einde van het traject kan je dan mits het succesvol afronden van de cursus en een kleine vergoeding een certificaat bekomen. Hieronder een kleine selectie van de lessen die deze maand starten, neem zeker ook een kijkje op de drie grootste platformen voor MOOCs zijnde, Udacity, Edx en Coursera.

Introduction to Financial Accounting

School: Wharton

Link: Introduction to Financial Accounting

Start datum: 5 sept (10 weken)

Werkdruk: 6-8u/week

Beschrijving: Boekhouden is de taal van bedrijven, een basiskennis is vereist voor iedereen die ooit zelf een bedrijf wil oprichten en/of leiden. Deze cursus leert je alle basis concepten te verstaan en te gebruiken zoals bijvoorbeeld jaarrekeningen te analyseren.

Scaling Up Your Venture Without Screwing Up

School: Stanford

Link: Scaling Up your Venture Without Screwing Up

Start datum: 15 sept (4 weken)

Werkdruk: 4-6u/week

Beschrijving: Waarschijnlijk de populairste MOOC voor september. In deze cursus leer je hoe je een bedrijf moet laten groeien op een duurzame manier. Tal van gastsprekers komen aan het woord, waaronder bekende investeerders en ondernemers uit de Silicon Valley.

 

The Age of Sustainable Development

School: Columbia University

Link: The Age of Sustainable Development

Start datum: 9 sept (14 weken)

Werkdruk: 5-7u/week

Beschrijving: Deze cursus biedt een antwoord op de vraag hoe dat de wereldeconomie verder kan ontwikkelen met de beperkte grondstoffen waarover de aarde beschikt. Deze cursus geeft een mooi overzicht van de grote ecologische uitdagingen voor de 21ste eeuw en potentiële oplossingen.

 

Social Entrepreneurship

School: Wharton

Link: Social Entrepreneurship

Start datum: 8 sept ( 6 weken)

Werkdruk: 3-4u/week

Beschrijving: Hoe een winstgevend bedrijf oprichten terwijl men ook een nobel doel nastreeft. Deze cursus leert je alles aan over hoe je een grote sociale impact kan hebben. Er is zelfs de mogelijkheid om advies te vragen aan de professoren over je bepaald project waarmee je bezig bent

 

Surviving Disruptive Technologies

School: University of Maryland

Link: Surviving Disruptive Technologies

Start datum: 29 sept (7 weken)

Werkdruk: 2-4u/week

Beschrijving: Deze cursus helpt je strategieën te ontwikkelen voor bedrijven die te maken hebben met disruptieve technologieën. Dit thema is zeer actueel, denk maar aan de taxisector die omver geworpen wordt door bedrijven zoals Uber.

 

Unethical Decision-Making in Companies

School: University of Lausanne

Link: Unethical Decision-Making in Companies

Start datum: 22 sept (7 weken)

Werkdruk: 5-7u/week

Beschrijving: Hoe komt het dat sterke bedrijven met een goede cultuur soms de mist ingaan en dat ethische mensen onethische beslissingen nemen? Weer een zeer actueel thema als men kijkt naar de oorzaken van de banken crisis.

 

Technology Entrepreneurship

School: Stanford University

Link: Technology Entrepreneurship: Part 2

Start datum: 22 sept (4 weken)

Werkdruk: niet beschikbaar

Beschrijving: Men moet het eerste deel niet gevolgd hebben om het tweede deel te kunnen volgen van de Technology Entrepreneurship cursus. De laatste edities waren zeer populair met meer dan   40 000 studenten wereldwijd. Op het einde van deze cursus zal je heel het proces begrijpen en kunnen toepassen om vanuit een idee  commercieel bedrijf op te richten.

 

Innovation: The Key to Business Success

School: University of Leeds

Link: Innovation: The Key to Business Success

Start datum: 15 sept (3 weken)

Werkdruk: 4u/week

Beschrijving: Dit is een cursus voor iedereen die meer wil leren over innovatie. Hoe komt innovatie tot stand, hoe worden ideeën werkelijkheid? Vele innovaties zijn niet helemaal nieuw, ze zijn meestal een verbeterde versie van iets bestaande, maar hoe verloopt zo’n proces?

Data Analysis and Statistical Inference

School: Duke University

Link: Data Analysis and Statistical Inference

Start datum: 1 sept (10 weken)

Werkdruk: 8-10u/week

Beschrijving: We krijgen meer en meer te maken met tal van data en informatie. Het is essentieel om een basis kennis te hebben van statistieken en de proces om data te behandelen, testen en conclusies te kunnen trekken. Na deze cursus zal je over al deze vaardigheden beschikken.

Wij wensen jullie alvast veel succes en plezier toe met deze nieuwe MOOCs!

We houden jullie de komende maanden zeker op de hoogte als er nieuwe interessant MOOCs van start gaan.

Stay Tech’d!

 

 

Antoine Smets

Plaats reactie

back-to-school-tijd-voor-nieuwe-moocs