Scroll to top

Top

Geen reacties

Nieuwe concept car van Porsche is elektrisch

Gepost op 16/09/2015
Nieuwe concept car van Porsche is elektrisch

Op maandag werd de Concept Study Mission E van Porsche voorgesteld. Een elektrische sportwagen die direct concurreert met de wagens van Tesla. Er werd ook meteen een microsite voor gelanceerd die, al zeg ik het zelf, er super cool uitziet. Even vermelden dat ik als grote (gigantische) Tesla fan toch begin te watertanden als ik die website doorscrol, kijk hier vooral zelf!

E-mobility is geen nieuw concept voor Porsche al werd er bij de introductie vooral over e-Hybrid gesproken met two modi waarbij volledig elektrisch rijden mogelijk is. Nu gaat het dus over een volledig elektrische wagen die voor de gelegenheid Mission e wordt genoemd. De specificaties zijn te vinden in onderstaande tabel. Opvallend is dat de batterij tot 80% kan opladen in 15 minuten tijd. Misschien gebruikt Porsche daarvoor wel de technologie van StoreDot die ik in een vorig artikel omschreef.

Specificaties Porsche Mission E

De Porsche Mission e is enkel een concept maar zou een idee geven van hoe de volgende generatie van de Panamera er zal uitzien. Opvallend aan dit design is de keuze van de deuren. De Porsche is een vierdeurs en die van de passagiers achteraan gaan omgekeerd open. 

porsche-mission-e-concept-frankfurt

De elektronica wordt bestuurd a.d.h.v. eye tracking. Door naar een functie te kijken wordt die geselecteerd maar bevestigen gebeurt nog met de hand. De batterij kan heel snel opladen dankzij de motor die, best wel grappig, de ‘Permanently Excited Synchronous Machine’ wordt genoemd. Laden kan naast de gewone manier met een dikke kabel ook draadloos gebeuren door over een inductieve plaat te parkeren.

Bekijk hier het filmpje van de voorstelling in Frankfurt.

Plaats reactie

nieuwe-concept-car-van-porsche-is-elektrisch