Scroll to top

Top

Geen reacties

Nexus X en Nexus 9 worden verwacht in oktober!

Gepost op 17/09/2014
Nexus X en Nexus 9 worden verwacht in oktober!

Apple heeft de voorbije weken veel media aandacht gekregen met de lancering van de nieuwe Iphone 6, Apple Pay en de Apple Watch, maar begin oktober is Google aan de beurt met vernieuwingen in het Nexus gamma. Voor degene die Nexus niet kennen, dit is een merk waarbij Google de smartphones ontwerpt en op de markt brengt, maar voor de productie samenwerkt met fabrikanten zoals bijvoorbeeld Samsung, HTC en LG. Het is nu meer dan een jaar geleden dat Google de Nexus 5 smartphone en de nieuwe versie van de Nexus 7 tablet op de markt bracht. Men verwacht dat ze de Nexus lijn gaan uitbreiden met een nieuwe smartphone genaamd de Nexus X (en niet Nexus 6) en een nieuwe tablet, namelijk de Nexus 9. De smartphone gaat door Motorola geproduceerd worden en de tablet door HTC.

De Nexus 9 wordt één van de krachtigste tablets op de markt

De nieuwe tablet zou beschikken over een waterdichte 16 megapixel camera, Wi-Fi, Bluetooth en men zou de tablet kunnen besturen met een app vanop een smartphone (handig om bijvoorbeeld groepsfoto’s te maken). De tablet zou de allernieuwste Android versie draaien (genaamd Android Lemon Meringue Pie). De belangrijkste nieuwigheid zou de processor zijn, een Tegra K1 van het bedrijf NVIDIA, dit is één van de krachtigste procesoren op de tabletmarkt.

De Nexus X komt waarschijnlijk in 2 verschillende afmetingen

Google zou, zoals Apple er voor gekozen heeft, met 2 varianten van de Nexus op de markt komen. Eén met een scherm van 5.9 inch en een kleinere versie van 5.2 inch (afmetingen zijn niet formeel bevestigd). De smartphone zal door Motorola geproduceerd worden en wordt verwacht eind oktober. Een toestel met 64 GB zou voor 449 Euro over de toonbank gaan. Zoals meestal met een nieuwe Nexus, zal ook deze werken met de allerlaatste versie van Android. Opvallend is dat de Nexus X niet zou beschikken over een vingerscanner zoals bij Apple en Samsung (een minpuntje qua veiligheid).

Dit zijn allemaal geruchten verspreidt door leidinggevende Amerikaanse techplatformen zoals Phonearena, maar meestal hebben ze hun informatie van zeer degelijke bronnen. Wij kijken uit naar oktober en komen dan zeker met uitgebreide reviews!

 

Stay Tech’d!

 

Antoine Smets

Plaats reactie

nexus-x-en-nexus-9-worden-verwacht-in-oktober