Scroll to top

Top

Geen reacties

NEST’up Demo DAY: ontdek hier de 7 nieuwe start-ups

Gepost op 23/05/2015
NEST’up Demo DAY: ontdek hier de 7 nieuwe start-ups

NEST’up is een accelerator in Mont-Saint-Guibert (Wallonië). Bij NEST’up helpen coaches jonge start-ups snel te groeien, dit doen ze dankzij hun intensief accelerator programma van 3 maanden. Na deze drie maanden is het demo day, vorige vrijdag was het de grote dag, 7 start-ups stelden hun projecten voor aan het grote publiek. Hierbij een overzicht van wat ze allemaal in die 3 maanden hebben opgebouwd.

  • Rengo is een applicatie om ouders te helpen bij onvoorziene omstandigheden. De app laat toe om   vrienden en familie zeer snel om hulp te vragen. Bijvoorbeeld de ouder die de kinderen op school moest ophalen kan er niet op tijd geraken. Met de applicatie kan de ouder zeer gemakkelijk de profielen van de kinderen selecteren, hun locatie aanduiden en de tijdspanne dat iemand anders voor hen zou moeten zorgen (grootouders, babysitter,…). Deze informatie wordt verzonden naar verschillende, op voorhand vastgelegde groepen, waarbij de inspringende persoon zeer gemakkelijk kan antwoorden. De andere vrienden worden op de hoogte gebracht dat er een oplossing is gevonden. Als er geen vrienden of familie kunnen bijspringen, werkt Rengo samen met professionele organisaties. Rengo gaat geld verdienen met premium accounts waarbij je andere toepassingen hebt zoals een slimme agenda.
  • VestiR helpt kledij te vinden voor mensen met aparte maten. Iedereen kent zijn of haar maat maar deze zijn verschillend van merk tot merk.  VestiR wil samenwerken met e-shops dat kledij verkopen (bv. Zalando), bijna 50% van de verzendingen worden teruggestuurd. Meer dan de helft van deze terugzendingen kunnen gelinkt worden aan problemen met de maten. Wat een gigantische kost inhoudt voor deze e-commerce bedrijven en daaraan wil VestiR iets veranderen.
  • Fittin’Room is een applicatie waarbij je advies van je vrienden en kenissen kan vragen wanneer je nieuwe kledij uitprobeert in het pashokje. Ze zijn niet de enigen die zo’n product  zoals je in ons artikel Innovation Boulevard kan lezen.
  • Swanest geeft online advies aan de kleine investeerders. Dit advies is volledig onafhankelijk, niet zoals banken dat bepaalde producten promoten. Je risicoprofiel wordt persoonlijk bepaald en de kosten zijn lager dan bij de concurrentie. Je kan ook zeer gemakkelijk doelstellingen instellen, bijvoorbeeld over 5 jaar zou ik graag een huis kopen, hoeveel moet ik per maand opzij leggen?
  • MyBeerbox wil je nieuwe Belgische bieren laten ontdekken afkomstig van de vele microbrouwers van ons land. Ze leveren de bieren bij je thuis, volgens MyBeerBox kent de Belg zijn lievelings bier nog niet.
  • CooCook brengt kookfanaten en hun buren dat geen tijd hebben om te koken samen.
  • Trigger helpt werkzoekende en bedrijven met elkaar in contact te brengen.

Deze start-ups gaan nu hun producten in hun respectievelijke markten testen en investeerders zoeken. NEST’up bestaat als sinds 2012 en hebben al een paar succesverhalen op hun palmares staan, zoals Take Eat Easy en Sortlist .

 

Stay Tech’d

Antoine Smets

Plaats reactie

nest-8217-up-demo-day-ontdek-hier-de-7-nieuwe-start-ups