Scroll to top

Top

Geen reacties

Nest veel meer dan een slimme thermostaat

Gepost op 05/01/2015
Nest veel meer dan een slimme thermostaat

Voor degene die het niet kennen Nest is het bedrijf achter dé slimme thermostaat. Het grote verschil met de traditionele thermostaten is dat slimme versies leren van het gedrag van de gebruikers en het verwarmingssysteem van het huis. Zo meet de thermostaat bijvoorbeeld hoelang het duurt voor het huis opgewarmd is, de thermostaat weet ook wanneer er niemand thuis is en past dan automatisch de temperatuur aan. Nest heeft bekendheid verworven nadat het voor meer dan 2,5 miljard euro door Google werd overgenomen. Zoals veel andere technologie reuzen probeert Google zo voet aan wal te krijgen in de industrie van IoT (Internet of Things), waarbij slimme objecten met elkaar communiceren en ons leven vergemakkelijken.

Nest gaat niet meer enkel u verwarming regelen

Het platform waarop Nest werkt staat open voor externe bedrijven en ontwikkelaars(dit heet in IT termen een open API). Dit houdt in dat externe partijen nieuwe applicaties kunnen ontwikkelen op de huidige Nest infrastructuur. Het grote voordeel is dat Google (het moederbedrijf van Nest) dit ecosysteem dan ook kan controleren en over tal van nieuwe informatie beschikt. Vandaag heeft Nest tal van nieuwe partners voorgesteld die nieuws applicaties op het platform hebben gebouwen. Hierbij een paar voorbeelden, zoals je ziet gaat Nest veel meer zijn dan een slimme thermostaat.

Schermafbeelding 2015-01-05 om 20.27.55

Het slimme lichtsysteem Hue van Philips. Je Nest thermostaat weet bijvoorbeeld wanneer iemand thuis is of niet. Als je op vakantie bent kan je instellen dat de lichten regelmatig automatisch aangezet worden om de gedachte te wekken dat er iemand thuis is en zo dieven af te schrikken. Je zou ook kunnen instellen dat het licht zich aanpast aan de temperatuur.

 

 

Schermafbeelding 2015-01-05 om 20.34.18
Dankzij het slimme slot van Kivo past de temperatuur zich aan jou aan. Kivo is een slim slot waarmee je dankzij je smartphone je slot kan openen (met de Kivo Plus kan je zelfs op afstand je deur openen). Elk lid van de familie heeft zo zijn unieke sleutel en Kivo weet wie binnen- en buitengaat. Dankzij de integratie met de Nest thermostaat kan je de kamertemperatuur laten personaliseren, zo hebben bepaalde familieleden misschien liever dat het wat frisser is wanneer ze alleen thuis zijn.


Schermafbeelding 2015-01-05 om 20.42.24

 

De eerste slimme wasmachine. Dankzij de integratie van was- en droogautomaten van Whirpool met de Nest thermostaat zal je veel geld kunnen besparen op je energiefactuur. Zo kan je instellen dat de droger langer duurt langer je weg bent (langere droogtijden verbruiken minder energie). Je kan ook instellen dat de wasmachine pas begint te draaien buiten de energie piekuren.

Er zijn nog tal van voorbeelden van nieuwe voorwerpen die dankzij hun integratie met Nest veel slimmer worden. Zo worden je Jawbone, auto, tuinspoeier en nog veel andere objecten slimmer dankzij Nest. 2015 zou wel eens het jaar kunnen dat we eindelijk een slim huis hebben!

Wat denken jullie ervan?

Stay tech’d

 

 

Antoine Smets

Plaats reactie

nest-veel-meer-dan-een-slimme-thermostaat