Scroll to top

Top

Geen reacties

Neem je stopcontact overal mee

Gepost op 10/11/2015
Neem je stopcontact overal mee

Shenzhen (China) is op weg om de nieuwe Silicon Valley te worden voor hardware startups. Hierover schreef The Guardian reeds in 2014 en dit werd bevestigd door Dries Bols, oprichter van LifePower. Technologium kon hem even spreken net voor hij het vliegtuig opstapte naar Shenzhen, hij gaat er de tweede productie batch inspecteren van de A².

A2

LifePower A²

Is de batterij van je drone plat? Geen probleem. Neem je A² er even bij en je vliegt weer in no time. De A² van LifePower is een draagbaar stopcontact en dus meer dan een power bank om je smartphone mee op te laden. Je kan er een USB kabel op aansluiten maar ook je PC, je camera, je flatscreen,…

De A² weegt slechts 850 gram en kan volledig opgeladen worden in drie uur tijd. LifePower voorziet ook een alternatieve manier om je A² op te laden, namelijk de SUN², een mobiel zonnepaneel.

BU2A6426

Je kan de A² en de SUN² hier bestellen. Binnenkort zal je de producten van LifePower ook in de winkel vinden. Het zal dan gaan om lokale of design winkels, (nog) geen grote ketens omdat daar voorlopig nog niet voldoende productiecapaciteit voor is.

Van idee tot crowdfunding tot productie

De inspiratie van Dries om met LifePower te beginnen kwam uit verschillende hoeken. Tijdens zijn studies bouwde hij samen met medestudenten aan de Solar Boat. Hij was toen verantwoordelijk voor het energie gedeelte, waarvoor hij zijn eerste Lithium batterij moest samenstellen. Na die technische studies deed hij nog een extra jaar in Management, wat zijn ondernemingszin alleen maar aanwakkerde. Hij was toen al bezig met de onderneming Furthur waarvoor hij video en audio opnames maakte op locaties waar elektriciteit niet steeds voor handen was. Toen gebruikte hij een autobatterij maar besefte al snel dat het op een andere manier beter kon.

LPLifepowerLandingspageFotoKlein

Met dit idee begon Dries samen met zijn team aan een crowdfunding campagne. Deels om aan de funding te geraken die nodig was om te beginnen produceren, maar ook als bewijs voor banken, investeerders en retailers, dat er vraag was naar het product. Dries vertelt dat het een fantastisch middel was om een eerste toets met de markt te doen. Eens de funds binnen waren vertrok Dries naar China om te onderzoeken of productie mogelijk was op de manier die ze in gedachten hadden. Dat bleek inderdaad het geval en na het verkrijgen van CE certificatie was een lang en moeilijk proces achter de rug, de A² was klaar voor verkoop.

Veelbelovende toekomst

LifePower kijkt optimistisch naar de toekomst. Er zitten heel wat ideeën in de pipeline zoals upgrades van de A² naar USB-C. Er zijn ook ideeën voor nieuwe producten, zo is er de ambitie om verder te gaan met mobiele energie.

Dries vertelde dat hij in de periode van de start met LifePower ook bezig was met andere ondernemingen zoals een consultancy en een kledinglijn, maar die staan nu even on hold. Hij laat de toekomst op zich afkomen en neemt het zoals het is. Voorlopig is er genoeg werk en passie voor LifePower en hij concentreert zich erop met veel goesting.

 

 

 

 

Plaats reactie

neem-je-stopcontact-overal-mee