Scroll to top

Top

Geen reacties

Nabeschouwing Viva Technology Parijs

Gepost op 06/07/2016
Nabeschouwing Viva Technology Parijs

Je mag startup conferenties zeker een trend noemen vandaag de dag. Het vanuit de States overgewaaide concept wint sedert een aantal jaar ook in Europa aan populariteit. In ons Belgenlandje hebben we echter geen congres met internationale allures, maar wat niet is, kan nog (terug) komen (en ja we hebben het over Plugg ;)).

Onze buren in Frankrijk hebben er sinds dit jaar een internationale startup samenkomst bij. De beurs voor internationale jonge ondernemingen gaat door het leven onder de naam Viva Technology. Voor een eerste editie werden alle registers reeds open getrokken. Het is meer dan duidelijk dat hoofdorganisatoren Publicis en Les Echos wilde ambities hebben en niet tevreden zullen zijn tot Parijs de Europese hoofdstad voor Startups wordt.

Het Viva Technology concept

De wereld van grote organisaties en startups waren tot voor kort niet meteen met elkaar verbonden. Beide modellen opereren immers volledig anders. Grote organisaties zijn sterk gestructureerd, bureaucratisch, log om te veranderen en stabiel. Startende ondernemingen zijn dan weer chaotisch, beweegbaar, innovatief en constant op zoek naar de juiste positionering.

Onafhankelijk van een incompatibiliteit op vlak van modellering, kunnen beide organisatie structuren echter wel veel voor elkaar betekenen. Startups kunnen de mastodonten helpen innoveren en een ondernemende cultuur introduceren. De multinationale organisaties kunnen op hun beurt startende ondernemingen financieel helpen en een pak bruikbare data aanleveren.

Viva Technology positioneert zich op het kruispunt van startups en grote organisaties. Meer bepaald bestond de beurs vooral uit een aantal grote stands gesponsord door grootbanken, energieleveranciers, transportfirma’s en mediahuizen die startups binnen hun domein de kans boden om hun innovatieve oplossing aan het grote publiek voor te stellen.

De Belgische delegatie

Startups.be bracht een delegatie van zeven Belgische startups samen op Viva Technology. Het ging meer bepaald over de jonge bedrijven Jack, Sortlist, Listminut, Keybate, MoodMe en Look.

De startups gingen met de nodige aandacht lopen en genoten belangstelling van heel wat voorbijgangers. Het is een goede zaak dat het Europese ecosysteem volwassener wordt. Initiatieven zoals Viva Technology kunnen alleen maar de deuren openen voor onze Belgische jonge ondernemers en hun kansen op groei en leefbaarheid vergroten.

Viva Technology, Viva Technologium ;)!

Ludwig

Plaats reactie

nabeschouwing-viva-technology-parijs