Scroll to top

Top

Geen reacties

MWC14 Wat mogen we verwachten

Gepost op 20/02/2014
MWC14 Wat mogen we verwachten

Wij zijn klaar voor Barcelona, maar is Barcelona klaar voor Technologium?

Nog een paar dagen en MWC14 start. Voor diegene onder jullie voor wie MWC evenveel betekent als ABC…Mobile World Congress (MWC) is de jaarlijkse hoogmis van all digital things mobile!

Op het congres worden naar goeie gewoonte nieuwe technologische evoluties en revoluties voorgesteld. Daarnaast doet het congres meestal ook dienst als avant-première van de nieuwe generatie mobieltjes. Wat dit jaar wel eens nieuw zou kunnen zijn, zijn de wearables. Er wordt nu al stevig gespeculeerd dat wat op CES werd voorgesteld van wearables slechts een voorproevertje was van wat er op MWC zou worden gepresenteerd..spannend!

Networking vormt ook een belangrijk onderdeel van het congres. Er zijn een hele hoop industry experts en bloggers aanwezig. Natuurlijk kon Technologium ook niet ontbreken, dus wij tekenen present.

We keken alvast eens in onze glazen bol en doen wat voorspellingen over wat MWC dit jaar zou kunnen brengen.

Samsung Galaxy S5

Het staat in de sterren geschreven, zeker na heel wat ‘onbedoelde’ leaks over design, functionaliteiten en software. De Galaxy S4 wordt in de loop van volgende week oud nieuws (verwacht dus ook maar goeie deals op de S4 te kunnen doen gedurende de komende maanden). De geprezen S5 zou wel eens eindelijk ‘gedag’ kunnen zeggen tegen zijn plastic body en plaats maken voor wat meer premium aanvoelende materialen.
Daarnaast krijgen we meer en meer te horen dat ook de 2e generatie Galaxy Gear het leven zal zien op Mobile World Congres in Barcelona.

Android….op een Nokia…waarschijnlijk wel

Dit kun je op zijn minst speciaal noemen. Het Finse Nokia leek tot op heden enkel maar de kaart te trekken van Windows. Dit zorgde op een bepaalde manier wel voor wat exclusiviteit, maar had als nadeel wel dat Nokia niet kon meesurfen op de gigantische populariteitsgolf van Android. Dit  had en heeft natuurlijk wel een negatief effect op het verkochte volume Lumia devices. Zou Nokia nu uiteindelijk toch plooien voor Android? Wait and see!

HTC One 2e generatie

Eveneens niet echt een verrassing te noemen. Ook HTC is de laatste weken het ‘slachtoffer’ van ongewenste foto leaks van haar flagship opvolger, de HTC One 2e generatie. Wij stellen ons wel de vraag hoe HTC het apparaat nog sexier kan maken dan het nu al is. Als het gewoon een champagne kleurtje toevoegen is, dan zijn we niet bepaald laaiend enthousiast. Qua insides zat het wel goed met de One, enkel was de camera nu niet van topkwaliteit te noemen. Misschien dat HTC wel met een Carl Zeiss lenst uitpakt. Of wacht, dat is Nokia.

Lenovo loves Motorola

Nu de Google – Motorola affaire goed en wel over is, en Motorola een nieuwe thuishaven heeft gevonden bij Lenovo, zijn we op zijn minst benieuwd wat er op MWC zal verteld worden. Het lijkt ons heel moeilijk om een Motorola/Lenovo product te kunnen maken op de periode dat de 2 nog maar samen zijn…We verwachten ons dus eerder aan een nieuwe generatie Lenovo tablets, phablets en smartphones (die misschien nooit op de markt zullen komen).

Komt Huawei opnieuw verrassend uit de hoek?

Huawei is sterk bezig. We verwachten dan ook relatief veel van deze industry challenger. De eerste generatie producten zijn snel geïnfiltreerd op de westerse markt, dus Huawei heeft sowieso al een voet aan wal. Slagen ze er op MWC in om uit te pakken met echte shocking devices, dan zou dit wel eens een serieuze concurrent kunnen worden voor -vooral- de grote Android brands zoals HTC, LG & Samsung. Er wordt gesproken van nieuwe tablets en nieuwe smartphones. We are curious!

 

Voila, in a nutshell wat MWC hoogstwaarschijnlijk zal aanbieden op vlak van mobiele nieuwtjes! Zoals reeds vermeld, loopt Technologium ook rond op MWC en zullen we zeker af en toe (lees aan de lopende band) Tweeten, Facebooken, Google+en en bloggen. Check dus zeker en vast eens onze touchpoints om op de hoogte te blijven.

Ludwig

Plaats reactie

mwc14-wat-mogen-we-verwachten