Scroll to top

Top

Geen reacties

MWC14 opent alvast heel spectaculair

Gepost op 23/02/2014
MWC14 opent alvast heel spectaculair

Eerste dag op MWC14; het belooft de moeite te worden!

De eerste dag van Mobile World Congress zit erop. Officieel begint het congres wel maar morgen, maar vandaag was er toch wel al serieus wat mobile madness hier in Barcelona.

We kregen al heel wat boeiende nieuwe technologieën, nieuwe digital devices en opportune start-up concepten te zien vandaag. Ook ontmoetten we vandaag al veel interessante figuren binnen de internationale tech scene, en hoe onwaarschijnlijk het misschien ook klinkt, er lopen hier heel wat ondernemende en digitally born Belgen rond…;).

De dag begon al met de ontdekking van het ganse #NFC universum in de Fira Gran Via (waar MWC plaatsgrijpt). De volledige expo is uitgerust met NFC enabled points waar je, by a touch of a NFC enabled case, content aangereikt krijgt over de evolutie van everything mobile, de nieuwe innovaties die op til staan en natuurlijk ook advertising van bepaalde merken.

Later op de dag bezochten we de officiële Mobile Welcome Reception waar we al in contact kwamen met wat innovaties op verschillende vlakken. Zo kregen we een hands-on, of eerder teeth-on, met de eerste connected, jeja, connected tandenborstel van Oral B, een Bluetooth 4.0 enabled keyboard dat ook dienst doet als muis alsook als touchpad en een nieuwe (mobile) browser die eveneens je online data beschermt. Na #MWC zullen we rustig de tijd nemen om dit allemaal degelijk te reviewen :).

Eindigen deden we in stijl op de #MobileSunday, een initiatief van Shift2020 gerund door de Belg Rudy De Waele(!). Mobile Sunday gaf de kans aan verschillende entrepreneurial minded tech (start-up) companies om hun ‘next big thing’ aan de internationale tech scene te pitchen.

Ook de Belg Frederik De Wachter (@freddewachter) pitchte zijn forecast op de evolutie van digitalsignage, en kon toch op heel wat bijval rekenen onder het publiek. Good Job, Frederik!

Voila, this is it for today. Morgen zijn we er weer, met meer tech news!

Ludwig

Plaats reactie

mwc14-opent-alvast-heel-spectaculair