Scroll to top

Top

Geen reacties

MWC14 verwelkomt de Nokia X-range

Gepost op 24/02/2014
MWC14 verwelkomt de Nokia X-range

Nokia brengt Android en Windows samen

Vandaag lanceerde Nokia een nieuwe productrange met drie verschillende Nokia X devices die ze positioneert  als ‘the best of both worlds’. Waarom vraag je? Wel, je krijgt de fantastische Nokia build quality met een operating system dat Android apps, Microsoft apps en third party apps ondersteunt.

De X producten komen met een volledig nieuw operating system dat de naam X-platform draagt. Het X-platform is een combinatie van de Metro UI die we al geruime tijd op Microsoft devices kennen, gecombineerd met een aantal tweaks (lees 1 grote tweak) namelijk de so called ‘Fastlane’. Fastlane is in essentie een soort van overzicht van je meest gebruikte apps. Hoe meer je een app gebruikt, hoe hoger deze in de ranking terecht komt, seems logic right.

De devices zelf zien er downright fantastic uit. Nokia zocht en vond de combinatie van een solid design quality (remember de Lumia800) met een fun factor, meer bepaald de hippe kleurtjes.

Een iets vonden we toch een beetje bizar, namelijk dat de X apparaten eigenlijk multiplatform worden gebrand, maar dat je voor cloud toepassingen moet terugvallen op het Microsoft aanbod.

Het prijskaartje van de XL (de top X-platform smartphone) komt normaliter op de markt voor 109 euro, wat heel weinig is voor hetgeen je in return krijgt.

 

Ludwig

Plaats reactie

mwc14-verwelkomt-de-nokia-x-range