Scroll to top

Top

Geen reacties

MWC14 presenteert nieuwe wearables

Gepost op 25/02/2014
MWC14 presenteert nieuwe wearables

Lancering van de Gear Fit vs. lancering van de Galaxy S5

Ok, het was dus niet meteen een groot geheim dat Samsung gisteren haar Galaxy S5 officieel zou aankondigen. Er waren hier en daar al wat leaks en Samsung haar stand op MWC14 liet nu ook niet bepaald veel aan de verbeelding over. De Galaxy S5 is een waardige opvolger van de S4 en zal hoogstwaarschijnlijk Samsung haar positie in het upper smartphone segment verder verzilveren.

Naast de Galaxy S5 verwachtten we ook een Samsung Galaxy Gear 2e generatie, en ook deze verwachting kwam uit. De 2e generatie van de Galaxy Gear krijgt er echter een kleiner broertje bij, namelijk de Galaxy Gear Neo. Samsung dropte het Android OS en ging straigthforward voor haar eigen Tizen platform. Als gebruiker merkten we niet veel verschil in de user interface. Het grote verschil hier is dat de ugly camera die in de band geïntegreerd zat, verviel en Samsung de camera wist te integreren in de case van de watch zelf. Een andere addite aan de Galaxy Gear 2 is een polsslagmeter. De smartwatch voelt opnieuw premium aan, dus nothing major to comment on.

Maar dan, en dit laat in onze ogen de lancering van bovenstaande 2 producten wat vervagen, lanceerde het Koreaanse bedrijf de Galaxy Gear Fit. En this might be something major als de markt het apparaat goed ontvangt, I’m a fan.

It’s rather funny maar een smartwatch en een fitness wearable lijken toch elk een eigen waardevolle propositie te hebben op de markt. Indien Samsung de Fit juist positioneert als een fitness wearable (en niet vreest om potentiële smartwatch kopers te verliezen) zou dit misschien wel eens een spot on apparaatje kunnen worden.

De Fit concentreert echt op het sport aspect, maar weet toch de juiste functionaliteiten toe te voegen om compleet genoeg te zijn. Zo krijg je een notificatiecenter, een timer en stopwatch en water resistance in het pakketje.

….Maar, en dit is misschien nog essentiëler, de Fit probeert niet nodeloos andere zaken toe te voegen zoals een camera, een speaker of een massive gorgeous display. Er lijkt dus een duidelijke focus te zijn, en dit zal op lange termijn de kannibalisatie binnen het Samsung wearable gamma ten goede komen, nice job here!

Nu valt het nog af te wachten hoe Samsung de pricesetting van de Fit zal voorstellen. Als ze onder 150EUR blijven, geloof ik sterk dat de markt zal buyen. Want dan worden de Jawbone Up, de Fuelband SE en de Fibit plots speelgoed en schiet de Gear Fit zeker de hoofdvogel.

Duidelijk; Samsung bouwt haar aanbod aan wearables uit en probeert een verschil te krijgen tussen een smartwatch en een fitness band. Als grote jongen binnen de industrie nemen ze nu eveneens de leiding binnen dit nieuwe productrange en blijven de concurrentie voor door verschillende mogelijke alternatieve wearables aan te bieden.

Ludwig

Plaats reactie

mwc14-presenteert-nieuwe-wearables