Scroll to top

Top

Geen reacties

MWC14 en de Blackphone privacy smartphone

Gepost op 22/02/2014
MWC14 en de Blackphone privacy smartphone

De eerste privacy smartphone komt op de markt

Maandag begint Mobile World Congress officieel. Naar goede gewoonte worden gedurende het weekend voorafgaand aan het congres redelijk wat officieuze releases aangekondigd via press releases. Zo ontvingen ook wij een persbericht van Geeksphone, één van de belangrijkste Spaanse smartphone producenten, die haar ‘Blackphone’ aankondigt.

Het concept van Blackphone is opvallend en op dit moment toch wel uniek op de markt. De phone zou wel eens de eerste smartphone kunnen zijn die ervoor zorgt dat je ongeremd kan Facebooken (en Whatsappen ;)), vluchten boeken, formulieren invullen… zonder dat dit een effect zou kunnen hebben op je privacy of de verspreiding van je data.

Het besturingssysteem van de Blackphone, een getweakte versie van Android, draagt de naam PrivatOS. Het ganse besturingssysteem is erop gefocust om op alle momenten je privacy en je data zoveel mogelijk te beschermen.

MWC14 wordt de officiële lancering van de Blackphone, en het moment waarop de pre-orders kunnen starten. Er is wel nog geen nieuws wanneer de phone officieel in verkoop zal gaan. Wij hebben alvast een afspraak met de founding fathers van Geeksphone om wat meer te weten te komen.

Ludwig

Plaats reactie

mwc14-en-de-blackphone-privacy-smartphone