Scroll to top

Top

Geen reacties

MWC 2018 | Drie te verwachten smartphones

Gepost op 26/01/2018
MWC 2018 | Drie te verwachten smartphones

CES 2018 is nog maar goed en wel verteerd, en daar staat alweer een gigantische technologie conferentie te wachten. Mobile World Congress ofte MWC, is de wereldwijde hoogmis van mobiele apparaten. In tegenstelling tot CES is er op MWC dus een focus op mobieltjes. Meestal kom je er geen absurde technologie tegen zoals vrachtwagen grote drones of zelf rijdende trolleys.

MWC 2018 wordt door veel technologie merken gebruikt om nieuwe mobiele apparaten te lanceren. De verenigde mobiele pers zit nu al met argusogen te kijken naar wat MWC dit jaar allemaal zal brengen. Wij gingen even rondneuzen in onze persuitnodigingen en persberichten om een zicht te krijgen op wat er ons dit jaar allemaal te wachten staat. Want o ja, team Technologium is ook dit jaar weer van de partij!

De Samsung Galaxy S9

Naar goede gewoonte staat er aan de vooravond van MWC 2018 al heel wat op het programma. Onze vrienden bij Samsung hebben recentelijk bevestigd dat ze hun jaarlijkse Unpacked event zullen organiseren op 25 februari, één dag voor MWC officieel uit de startblokken schiet.

MWC 2018

Op het Unpacked menu staat dit jaar de Samsung Galaxy S9 en de Galaxy S9 Plus. Er wordt niet verwacht dat het uiterlijk van de S9 lijn veel zal verschillen van de S8 lijn. Maar dat zullen weinig mensen erg vinden, de schoonheid van de S8 kan je immers niet ontkennen. Wat wel verwacht wordt, is dat de S9 met een tweede cameralens zal uitgerust worden. Samsung lanceerde immers vorig jaar de Note 8 met een dubbele lens, en het ziet ernaar uit dat de S9 lijn nu aan de beurt is.

De Huawei P20

Ook Huawei lijkt alles in gereedheid te brengen om op MWC een nieuw apparaat aan het grote publiek voor te stellen. Op CES 2018 was het nog de P10 die de show stal, maar daar zou MWC dus wel eens verandering in kunnen brengen. De juiste naam van het Huawei vlaggenschip is echter nog niet zeker. Logica zou eerder wijzen richting de Huawei P11, maar er zijn hier en daar al wat berichten opgedoken dat Huawei meteen de cijfers zou verdubbelen.

MWC 2018

De geruchtenmolen leert ons ook dat de P20 wel eens de eerste smartphone zou kunnen worden met drie cameralenzen. Naar alle waarschijnlijkheid zal die derde lens een breedhoek lens worden, eentje die we vandaag al terugvinden bij LG.

De Nokia 9

Een van de grote showstoppers van MWC 2017 was de Nokia 3310. De epische gsm die destijds de gsm-markt echt openbrak ging met heel wat persaandacht lopen. Bloggers en tech journalisten stonden vorig jaar echt in de rij om Snake te kunnen spelen op een apparaat dat zelfs niet tot het smartphone segment behoort.

Jammergenoeg wist HMD Global, het merk dat de Nokia licentie mag gebruiken, het momentum niet aan te houden. 2017 ging dan ook niet de geschiedenisboeken in als het jaar waarin Nokia terug relevant werd. Het ziet ernaar uit dat HMD niet van plan is om op te geven. De kans is reëel dat het vlaggenschip uit de nieuwe Nokia familie, namelijk de Nokia N9 op MWC zal worden gelanceerd.

Een van de patrons bij HMD Global liet zijn Twitter gevolg 👆 alvast weten dat MWC 2018 de moeite zal worden. Een cryptische boodschap die hopelijk meer betekent dan een update van Snake op de Nokia 3310.

Plaats reactie

mwc-2018-drie-te-verwachten-smartphones