Scroll to top

Top

Geen reacties

LG op MWC 2017 | Like a G6

Gepost op 03/03/2017
LG op MWC 2017 | Like a G6

LG nam in Barcelona een heel andere aanpak voor hun G6 topmodel. Weg zijn alle modules van de G5, de focus ligt op een goede smartphone maken. En dat kan ik wel smaken.

Het eerste dat je opvalt is het ietwat vreemd ogende scherm. Met een afwijkende verhouding van 18:9 wijkt de G6 af van de gebruikelijke 16:9 breedbeeldschermen. Deze nieuwe schermverhouding zorgt ervoor dat LG een 5,7 inch scherm in de body wist te verwerken, terwijl de grootte slechts een 5,3″ breedbeeldscherm zou kunnen herbergen. Dat langwerpig scherm maakt het wel moeilijk om zaken bovenaan het scherm aan te tikken.

Op softwarevlak weten ze wel handig gebruik te maken van die extra schermgrootte. Het is bijzonder aangenaam om met de multitasking (standaard sinds Android 7.0) meerdere applicaties tegelijk open te hebben. Ook in de camera-app wordt dit uitgespeeld. Als je een vierkante foto neemt gebruik je de helft van het scherm als camerabeeld en de andere helft om je vorige foto te bewonderen.

Die camera bouwt trouwens verder op het principe van de G5. Elke fabrikant heeft zijn eigen visie op fotografie met 2 lenzen. Bij LG krijg je een gewone lens en een breedbeeldcamera dat een beeldhoek van maar liefst 125 graden dekt. Dat is bijzonder handig voor groepsfoto’s op MWC. Beide camera’s achteraan zijn 13 megapixels, al zal de “normale” lens het iets beter doen bij slecht licht omwille van het kleinere diafragma van f/1.8.

Het design van de G6 levert gemengde gevoelens op. Zo was een collega niet helemaal overtuigd. Toegegeven, het oogt wat vreemt dat de hoek van het toestel en het scherm verschillend zijn. Toch vind ik de G6 er goed uitzien. Belangrijker nog: hij ligt ook gewoon goed in de hand. Het toestel wist ook een IP68-certifiëring te behalen: meer dan voldoende water- en stofdicht dus om een regenbui te overleven. De achterkant van glas lijkt me dan weer een risico.

LG koos voor de Qualcomm Snapdragon 821 voor de G6. Dit is niet de topchip, die rol is weggelegd voor de Snapdragon 835. De keuze voor deze 835 zou de productie echter grondig vertraagd hebben. Het lijkt erop dat voorlopig enkel Samsung deze chip in voldoende hoeveelheden kan bemachtigen. Je kan de 821 trouwens ook zeker geen slak noemen.

Het design principe voor de G6 simpel: LG wou een grote smartphone produceren die wel nog met 1 hand te bedienen was. Ik ben er nog niet van overtuigd dat dat echt geslaagd is, maar ze wisten alleszins heel wat scherm in deze behuizing te proppen. Bovendien komt de G6 standaard met Android Assistant, al is het wel nog even wachten tot deze bruikbaar wordt in het Nederlands. Wel is het nog even wachten op de concrete prijs en lanceringsdatum.

En als afsluiter geef ik nog even dit nummer van Far East Movement mee. Vreemd dat LG dit niet gebruikt eigenlijk…

https://www.youtube.com/watch?v=w4s6H4ku6ZY

Bram Vandewalle

Plaats reactie

lg-op-mwc-2017-like-a-g6