Scroll to top

Top

Geen reacties

MWC 2017 | de Belgische startups

Gepost op 16/02/2017
MWC 2017 | de Belgische startups

Dit jaar vindt de hoogmis van de wereldwijde mobiele technologie industrie plaats in het mooie Barcelona. Mobile World Congress belooft opnieuw een spetterende show te worden. Gedurende diezelfde week komt eveneens de internationale startup scene samen in Barcelona. Onder de noemer 4YFN (4 Years From Now) verzamelen jonge bedrijven, innoverende multinationals en investeerders in de Fira Barcelona Montjuic.

Startups.be organiseert ook dit jaar een delegatie voor 4YFN. Een aantal Belgische startups zullen tijdens de week van 27 februari België internationaal vertegenwoordigen en tonen dat we best wel trots mogen zijn op onze jonge bedrijven. We vertellen jullie kort wat meer over de vijf startups die dit jaar de delegatie vervoegen.

Yondr

De opkomst van Virtual Reality heeft ervoor gezorgd dat 360 graden video snel aan het doorbreken is. De ervaring en beleving ligt hoger en het is ook gewoon echt cool! Deze Antwerpse startup maakt 360 graden videos voor allerhande gelegenheden.

Sentiance

Deze startup bouwde een technologie die toelaat om via verschillende sensors (denk smartphone, smartwatch…) de context waarin iemand zich bevindt beter in kaart te brengen alsook een beter idee te krijgen van het gedrag dat iemand vertoont. Door context en gedrag samen te brengen, kunnen merken en bedrijven consumenten op een veel persoonlijkere manier benaderen.

Muuselabs

De digitale wereld tastbaar maken is de missie van dit jonge bedrijf. Hun eerste product, de Jooki, is een jukebox voor kinderen. Na de afronding van een succesvolle crowdfunding campagne via Kickstarter willen ze de Jooki nu ook naar een bredere markt brengen.

Teamleader

Dit Belgische bedrijf heeft een softwarepakket ontwikkelt dat KMOs ondersteunt in het vereenvoudigen van allerhande bedrijfsprocessen. Zo kan je met Teamleader eenvoudig projecten opvolgen, klantengegevens bijhouden en de facturatie beheren.

Parkd

Je auto gewoon ergens parkeren zonder te hoeven onthouden waar of een parkeer ticket te moeten kopen? Klinkt best handig. Parkd wil parkeren eenvoudig maken en alle kopzorgen die daarmee gepaard gaan wegnemen.

Ludwig

Plaats reactie

mwc-2017-de-belgische-startups