Scroll to top

Top

Geen reacties

Muzieksterren maken hun intrede in de tech wereld!

Gepost op 31/01/2015
Muzieksterren maken hun intrede in de tech wereld!

Het is niets nieuws, supersterren die in technologie investeren. Zo heeft de frontman van U2, Bono een hele hoop geld verdiend met een vroege investering in Facebook (na een minder succesvolle investering in de fabrikant van PDA’s Palm). Leonardo DiCaprio investeerde in het foto platform Mobli (samen met Serena Williams en Lance Armstrong). Sinds kort gaan muzieksterren een stapje verder en staan ze zelf aan het roer van  tech bedrijven.

Het succesverhaal: Beats by Dre

Marketinggenie Jimmy Iovine, muziekondernemer Noel Lee  en muziekster Dr Dre hebben in 2007 de krachten gebundeld om samen de beste koptelefoon ter wereld te maken,BeatsByDre was geboren. Het was de eerste koptelefoon met een heldere bass en een zeer opvallend design. Het werd een succes en in 2014 heeft Apple het bedrijf gekocht voor 3.2 Miljard Dollar (de grootste overname ooit van Apple). Dit maakte van Dr Dre in één klap de eerste Hip-Hop miljardair. Ondertussen heeft Noel Lee (links op de foto) en zijn bedrijf Monster (ook een koptelefoon fabrikant) de twee andere oprichters voor de rechter gedaagd, ze zouden hem vakkundig uit de deal gehouden hebben.

(Photo : Getty Images/Christopher Polk)

(Photo : Getty Images/Christopher Polk)

De challenger: Jay-Z en het Zweedse Aspiro

De superster Jay-Z heeft misschien geen Instagram account en is zeker geen technologie geek, maar hij kon het niet laten om zijn intrede in de tech wereld te maken. Deze week raakte bekend dat Jay-Z een bod van 56 miljoen Dollar heeft uitgebracht op het Zweedse muziekstreaming bedrijf Aspiro. Streaming is big business, met bedrijven zoals Spotify met meer dan 60 miljoen gebruikers en jaarlijks een groei van bijna 100%. Jay-Z hoopt van deze opkomende markt een graantje mee te pikken, Aspiro heeft een streaming dienst ontwikkeld dat een betere Audio kwaliteit levert dan Spotify en andere bekende streaming diensten. De deal is nog niet beklonken maar zeker een verhaal om in het oog te houden.

Schermafbeelding 2015-01-31 om 18.12.12

 De beste App : Kim Kardashian Hollywood

Kim Kardashian is misschien geen zangeres maar een Hollywood ster is ze in ieder geval. De vrouw van zanger Kanye West heeft in 2014 haar eigen app uitgebracht en het zou een monstersucces zijn. Zo zou de app al 200 miljoen Dollar hebben opgebracht. Daarvan zou bijna de helft voor Kim Kardashian zijn en de rest voor het bedrijf dat de app bouwde. Sommigen hebben de manier waarop de app omzet genereert bekritiseerd. De app is gebaseerd op een Freemium model, een deel kan je gratis gebruiken maar er zijn tal van betalende opties. Het jonge publiek dat de app aantrekt zou niet altijd bewust zijn van de bedragen die ze in de app pompen. De app is heel simpel; je moet jou karakter (Kim Kardashian) laten evolueren in de harde wereld van Hollywood door nieuwe kledij te kopen (meestal betalend) en naar feestjes te gaan. Vandaag zou de buzz rond de app zijn gaan liggen, maar ondertussen hebben andere sterren zoals Lidsay Lohan ook een eigen app op de markt gebracht.

Schermafbeelding 2015-01-31 om 19.21.29

Zo zie je maar de tech wereld trekt niet enkel nerds en geeks aan maar ook rappers en Hollywood sterren!

Stay Tech’d!

 

Antoine Smets

Plaats reactie

muzieksterren-maken-hun-intrede-in-de-tech-wereld