Scroll to top

Top

Geen reacties

Motorola Moto Z2 Play | Als een Zwitsers zakmes

Gepost op 13/11/2017
Motorola Moto Z2 Play | Als een Zwitsers zakmes

Heel wat gebruikers zijn op zoek naar een toestel dat de ideale reisgezel uitmaakt. Als het ware een Zwitsers zakmes met een rist aan functionaliteiten voor onderweg. In deze test zochten we uit of de Moto Z2 Play deze taak op zich kan nemen.

Voer voor puristen

Liefhebbers van de pure Android-ervaring hebben het de laatste jaren niet onder de markt. In tegenstelling tot de pure OS-beleving bij de iPhone, hebben telefoonfabrikanten er een sport van gemaakt om hun eigen ‘laag’ software en beleving bovenop het Android besturingssysteem te nagelen. Alsof je een Jackson Pollock met een verfoverschotje te lijf gaat. Zo gaat jammer genoeg steevast een brok genialiteit van het UI/UX team bij Android teniet om redenen van branding en het verwerven van datasets.

Voor puristen is hier de Moto-reeks steeds een verademing geweest. Net zoals de NEXUS – serie bleven de Moto-reeksen (MOTO E, -G en –Z) steeds erg dicht bij het origineel. Zo ook deze Moto Z2 Play, de derde telg uit het Moto Z – gamma

Vernuftige Moto Mods

De Moto Z2 Play is een grote middenklasser die in de voetsporen treedt van de Moto Z Play, die in 2016 werd geïntroduceerd samen met Motorola’s Moto Mods. Die laatste zijn handige uitbreidingen voor je telefoon die je van alle kabelhorror verlossen. Een speaker, gamepad, Hasselblad cameralens of heuse projector? Of gewoon eindelijk een handige cover om je telefoon stevig op het dashboard te klikken zonder lijm, magneten of andere? De Moto Mods klikken makkelijker vast dan Duplo, een wereld van verschil met de –als het ware – klikpedalen van LG G5 modules. Over de JBL SOUNDBOOST 2 en het TURBOPOWER PACK verder meer.

Motorola stelt dat de verscheidene Mods ten minste drie jaar ondersteund zullen worden. Een belangrijke strategische zet om de kostprijs van sommige Mods te verantwoorden. Moduleerbaarheid en je telefoon als een volwaardig hardwareplatform: het wordt een gegeven voor de volgende jaren, niet in het minst omwille van het feit dat de Essential Phone hier ook stevig op inzet.

Twee weken op stap

Om de kwaliteiten van de telefoon te testen gebruikten we de Moto Z2 Play twee weken als werkinstrument en reisgezel. Met het toestel – en de Moto Mods JBL SOUNDBOOST 2 & TURBOPOWER PACK – in onze tas pendelden we naar Brussel, twitterden we er op los tijdens een congres én trokken we er op uit naar Barcelona.

Van een dergelijke middenklasser verwacht je een performant scherm dat het goed doet in alle lichtomstandigheden en je toelaat vlot werk en plezier te combineren. Het 5,5 inch grote AMOLED-scherm weert zich kranig met alle content die je er op los laat. Zelfs in een lichtrijke treincoupé kijk je met volle helderheid je favoriete Netflix-series. Al blijft een scherm van dergelijk grootte vaak een uitdaging voor de duim van rechtshandigen. De afstand tussen het toetsenbord en een Android optiemenu – linksboven -, is voor de doorsnee gebruiker wel groot.

De batterij was de blikvanger van de oude Moto Z. De 3500mAh-accu bracht je vaak twee volle dagen plezier. In de Moto Z2 Play werd de batterij bijgeschaafd tot 3000mAh om de telefoon een stuk dunner te maken. Gelukkig laadt de telefoon erg snel op en tank je de eerste 50% bij in minder dan 45 minuten.

Met het TURBOPOWER PACK klik je nog eens 3490mAh tegen je telefoon aan, de droom van elke eventmanager, social media officer of andere power user die een dag lang op z’n scherm loopt te tokkelen. Geen packs meer met kabels die tekort zijn. Hier heb je één pakket dat vastgeklikt stevig in de hand ligt zonder te groot of te zwaar aan te voelen. Echter, tijdens de test werd het toestel wel erg warm toen we het scherm bleven gebruiken bij het laden, een probleem dat je ook vaak bij andere batterypacks merkt. Wil je de telefoon en het batterypack volledig opgeladen hebben, dan moet je ermee rekening houden dat je beide apart dient op te laden en je dus 2 kabels naast je nachtkastje zal hebben liggen.

Het geluid dat door de standaard boxen wordt geproduceerd is aanvaardbaar, zonder meer. Vaak ga je gebruik maken van de hoofdtelefoon, bijvoorbeeld pendelend naar school of het werk. Wil je het toestel ook als een losstaande muziekspeler gaan gebruiken dan biedt de JBL SOUNDBOOST 2 een uitweg. Van zodra je de Mod inklikt, schakelt het toestel in enkele seconden over op de SOUNDBOOST 2. En de impact is stevig. Enkele grondgevechten ver in de Netflix Original Siege of Jadotville, blijft de SOUNDBOOST 2 naar hartenlust knallen en de aandacht naar het scherm zuigen. Een add-on die zeker z’n geld waard is.

Tenslotte heb je nog een aantal andere nuttige gimmicks, waarbij we de Moto gestures zeker willen vermelden. Ben je op stap en spot je een foto-opportuniteit? Een dubbele polszwaai later heb je de camera in aanslag. Lekker makkelijk.

Aan de kassa

Menig retailer afficheert prijzen die schommelen rond de 450EUR, wat zeker een juiste prijs voor dit toestel. Koop je er extra Moto Mods bij, dan zit je de volgende jaren gebeiteld met een goede telefoon en heel wat uitbreidingsmogelijkheden. Koop je de telefoon bijvoorbeeld met een JBL SOUNDBOOST 2 en TURBOPOWER PACK , dan kost dit pakket je nog steeds minder dan een Samsung S7 of S8.

Ben je een Androidliefhebber en ben je van plan de volgende jaren een middenklasser te kopen dan is deze Moto Z2 Play zeker iets voor jou. Deze flinterdunne alleskunner heeft alles onder de kap om je een aantal jaar swipend plezier te bieden!

Nils Roelandt

Plaats reactie

motorola-moto-z2-play-als-een-zwitsers-zakmes