Scroll to top

Top

Geen reacties

Lenovo introduceert nieuwe Moto Z vlaggenschip

Gepost op 15/06/2016
Lenovo introduceert nieuwe Moto Z vlaggenschip

Om toch eventjes afstand te nemen van de ganse WWDC 2016 Apple gekte, namen we het nieuwe paradepaardje van Motorola (Lenovo) eventjes onder de loep. Het ‘Amerikaanse’ bedrijf heeft het de laatste jaren niet makkelijk gehad om een duidelijk richting te kiezen voor haar smartphone lijn. In 2012 werd Motorola gekocht door Google dat het in 2014 terug verkocht aan het Chinese Lenovo. Sedert midden 2015 doet het in de wandelgangen de ronde dat Lenovo terug van Motorola afwil, wat tot op vandaag nog niet gelukt is.

Moto Z

Onafhankelijk van het moeilijke eigenaars parcours, heeft Motorola de laatste jaren toch een aantal smartphones in de markt gezet die goeie punten scoren bij de consument. Met name de Moto X en de Moto G zorgen ervoor dat Motorola nog steeds één van de weinige overlevende smartphone fabrikanten is uit het vorige tijdperk ;). Dit succes wil de tech speler nu herhalen met de Moto Z.

Een nieuw soort moduleerbare smartphone

Alhoewel de Moto Z nog niet in de winkelrekken beschikbaar is en het succes dus bijgevolg moeilijk te voorspellen valt, geloven we wel dat de nieuwe telg in de Motorola familie veel potentieel heeft. Zowel qua look en feel als qua functionaliteit weet de Moto Z aangenaam te verrassen.

Moto Z

Hetgeen de Moto Z vooral uniek maakt, is de manier waarop de smartphone moduleerbaar is. Met de lancering van de LG G5, zagen we het concept van een moduleerbare smartphone concreet worden. Nu hebben Lenovo en Motorola het ook begrepen op dit idee. In tegenstelling tot de LG ‘Friends’ – zo heten de modules van de concurrent- moet je de Moto Z niet opnieuw opstarten om een module toe te voegen en klikt iedere module voorlopig nog steeds op de achterkant van het vlaggenschip.

Naast het moduleerbare element, heeft de Moto Z alle toeters en bellen die je van een high-end smartphone mag verwachten. We hebben het dan over de snelste processors, een groot intern geheugen en een zo goed als professionele cameralens. Je ziet duidelijk dat de verschillende smartphone producenten het minder en minder over deze typische elementen hebben, maar zich proberen te differentiëren aan de hand van unieke eigenschappen (zoals het moduleerbare).

Gimme, gimme, gimme

Om de Moto Z de jouwe te noemen, zal het nog eventjes wachten zijn. Verizon – een mobiele operator in de USA – heeft voorlopige exclusiviteit op beide edities van de Moto Z. Naar alle verwachtingen, zal de Moto Z vanaf september of oktober bij de Belgische elektronicaboer beschikbaar zijn.

https://youtu.be/OBVCZ-P1GCk

Ludwig

Plaats reactie

lenovo-introduceert-nieuwe-moto-z-vlaggenschip