Scroll to top

Top

Geen reacties

Motion Messaging: een nieuwe trend?

Gepost op 03/03/2015
Motion messaging is een nieuwe trend op MWC15

Ondanks het feit dat er al giganten zijn opgestaan zoals Whatsapp en Messenger in Europa, Line in Japan en Wechat in China, blijven er startups hun gok wagen om messaging interessanter te maken. Wat dit jaar toch onze aandacht in het bijzonder trok was de nieuwe mogelijkheid om berichten te verzenden via gezichts –en lichaamsbewegingen. Motion messaging, met een zelf gemunte term, is een vorm van berichten waarbij je gezicht en lichaam een groot deel van de conversatie uitmaken.

OoVoo

Eentje die meer als de moeite waard is om te vermelden is oovoo. ooVoo ‘oovoortuigde’ door het complete pakket aan te bieden. Je kan er tekstberichten mee versturen, video –en telefoongesprekken mee voeren en dit op kristalhelder niveau. Maar Oovoo gaat een stapje verder met een aantal toegevoegde features zoals groupchat tot 12 man en de mogelijkheid om videos te bekijken in groep. Als het toch om berichten gaat, brengt het totale pakket genoeg toegevoegde waarde om samen te gebruiken met de al overvloedig aanwezig bestaande apps
flinch

Flinch

Flinch is een product van Oovoo. Het is een spelletje tussen 2 personen waarbij je zoals de engelse naam van de app verraadt niet mag terugdeinzen. Het is een eeuwenoud ding in een nieuw jasje: kijk elkaar in de ogen en probeer zolang mogelijk niet te lachen. Maar de twist is dat een camera jouw gelaatsuitdrukkingen registreert en hierop een barometer zet. Hoe ver sta je af van uit te barsten van het lachen?

Je kan Flinch downloaden in de appstore.

 Augmented video chat

Intel heeft samen met Oovoo een programma opgestart waarbij het mogelijk is je videochat een nieuwe dimensie te geven door je gezicht om te zetten in een avatar. De camera leest parameters zoals jouw lippen, wenkbrauwen, ogen in en transformeert deze informatie tot een pratende avatar. Helemaal nieuw is dit natuurlijk niet: denk maar aan The Lord of the Rings waar de bijzonder realistische Golum lijkt te leven. Deze technologie staat dus nu in vereenvoudigde vorm aan de deur te kloppen. Best grappig en een voorbode wat komen zal.

 Gezichtsberichten

Motion Messaging

Affectiva biedt de mogelijkheid om door middel van gezichtsherkenning gelaatsuitdrukkingen om te zetten in fysieke berichten. Wat gekunsteld uitgedrukt als gezichtsberichten. Frons met je wenkbrauwen en je zal rechtstreeks vertellen dat je ‘het niet begrijpt’, lach en stuur rechtstreeks een emoji, …. . Heel interessant maar zoals te verwachten valt nog niet altijd even nauwkeurig

Motion messaging: klaar voor gebruik?

Het is te vroeg is om te spreken over een doorbraak. Sommige applicaties werken al best goed, andere hebben nog een weg te gaan. Maar de boodschap wordt duidelijker: motion messaging is aan zijn doorbraak aan het werken en lijkt hier niet mee te stoppen.

Thomas Verhoef

Plaats reactie

motion-messaging-een-nieuwe-trend