Scroll to top

Top

Geen reacties

Wat mogen we verwachten van Apple WWDC 2016

Gepost op 06/06/2016
Wat mogen we verwachten van Apple WWDC 2016

Naar goede gewoonte organiseert Apple ook dit jaar haar jaarlijkse developers conferentie. Op WWDC zelf geraak je enkel binnen met een persoonlijke uitnodiging en na betaling van een 1600 USD duur toegangsticket. Ook dit jaar is de vraag significant groter dan het aanbod aan tickets. Menig developers beschouwen een bezoek aan WWDC dan ook als een hoogtepunt in hun carrière.

Waarom de ganse developers community zo wild loopt voor een ticket heeft veel te maken met de aankondigingen en workshops die georganiseerd worden. Alhoewel we geen grote hardware updates verwachten (nog eventjes wachten op de iPhone 7 dus), krijgen de verschillende besturingssystemen wel de nodige aandacht.

Het Mac besturingssysteem – MacOS

En om met de deur in huis te vallen, verwachten we dat Siri – Apple’s spraak assistent – binnenkort ook beschikbaar zal zijn op de Macs en MacBooks. Naar alle waarschijnlijkheid zal je Siri terugvinden in de menubar van MacOS en zal deze in eerste instantie een alternatieve manier zijn om opzoekingen te doen. Zoals je nu reeds kan met Spotlight op Mac. In een volgende stap zou Siri op Mac in staat moeten zijn om effectieve acties te ondernemen zoals het plannen van een afspraak of het oproepen van een Über. Met de ganse Internet of Things revolutie die welig tiert, is het slechts een kwestie van tijd vooraleer Siri je microgolfoven zal controleren, je verlichting in huis aansturen of de garagepoort sluiten.

WWDC

Naast de ganse Siri storm, verwachten we eveneens een nieuwe naam voor het toekomstige MacOS besturingssysteem, alsook een aantal updates van bestaande Mac applicaties.

Het mobiele besturingssysteem – iOS 10

Een tweede speerpunt van WWDC 2016 wordt zonder enige twijfel de toekomst van Apple haar besturingsplatform op de iPad en de iPhone. Eerst en vooral kijken we uit naar nieuws over de encyptie die de tech gigant gebruikt voor haar mobiele platform. Na het ganse San Bernardino debacle, stellen veel developers (en consumenten) zich vragen bij hoe Apple de toekomst van haar mobiele beveiliging ziet.

WWDC

Daarnaast komt Apple zo goed als zeker met een nieuw design voor iOS. Qua kleuren verwachten we ons aan een combinatie van meer kleur in combinatie met zwartere tinten. Ook zullen een aantal onderdelen van het platform (denk apps en het notificatie systeem) een update krijgen. Als dit eerder esthetisch dan wel functioneel zal zijn, is nog onduidelijk.

Het ‘draagbare’ besturingssysteem – WatchOS

Een derde speerpunt dit jaar zal de nieuwe versie van het Apple Watch besturingssysteem zijn. Aan welke updates we ons mogen verwachten is koffiedik kijken. We hopen stiekem op nieuwe watch faces, redesign van de iconen en meer mogelijkheden met de gezondheidsfuncties van de Apple Watch.

En daarnaast

Naast de grotere platform specifieke updates, verwachten we ons ook aan

  • integratie van betaalmogelijkheid binnen iMessage
  • grote update van het Apple Photo platform
  • redesign van de Apple Music applicatie
  • Apple TV update

WWDC 2016 gaat door van 13 tot 17 Juni in San Francisco. Je kan de WWDC app downloaden in de App store. We veronderstellen dat je de naam van de applicatie wel kan raden ;).

Ludwig

Plaats reactie

wat-mogen-we-verwachten-van-apple-wwdc-2016