Scroll to top

Top

Geen reacties

Moederdag komt eraan | Geschenken voor verschillende generaties

Gepost op 23/04/2018
Moederdag komt eraan | Geschenken voor verschillende generaties

Het is bijna Moederdag! Hét moment om je moeder eens goed in het zonnetje te zetten. Er zijn duizenden cadeaus, maar waarmee maak je je moeder écht gelukkig? De leukste cadeaus die je kunt geven zijn herinneringen. Hoe doe je dat? Je kan haar bijvoorbeeld een foto geven van een leuke gebeurtenis. Maar wat eigenlijk nog leuker is, is een cadeau waarmee je haar terugbrengt in de tijd!

Voor iedere Moederdag generatie wat wils!

Bracht je moeder haar jeugd door in de 50’s dan herinnert zij zich vast de draagbare transistorradio. Eén van de eerste draagbare radio’s die werkte op batterijen. Mensen namen hem overal mee naar toe; naar het strand, werk en borrels. Met deze radio begon onze liefde om altijd en overal muziek te luisteren. Dat zie je nu nog steeds, maar dan via je telefoon. Je kunt dus zeggen dat je moeder met deze trend is begonnen!

De sixties staan gekend voor de flower-power cultuur. De hippiegeneratie vocht zich vrij van het normale gedachtegoed en vierde vrijuit het leven en de liefde. Veel mensen halen zich mentale foto’s voor de geest van festivals zoals Woodstock of de Summer of Love. Niet weinig van die foto’s werden vastgelegd met een Polaroid. Vorig jaar kwam de Polaroid Snap op de markt. Het perfecte cadeau om de nostalgie van het verleden vast te leggen met de technologie van het heden.

Er was geen tijdperk zo kleurrijk als de 70’s. Een periode waarin mensen het grootste deel van hun tijd in disco’s doorbrachten, rond paradeerden in kleurrijke kleding en naar kleurentelevisie keken. Deze periode werd ook gesymboliseerd door lavalampen die in bijna elke woonkamer stonden. De hypnotiserende lampen vertegenwoordigen het vloeiende, relaxte en groovy gevoel van dit prachtige tijdperk. Ongetwijfeld had je moeder er een op haar kamer en vindt ze er nu ook een perfect plekje voor.

Laten we even terugspoelen naar het eerste cadeau: de draagbare radio uit de 50’s. Dit was de voorloper van de mp3-speler en smartphone. In de 80’s werd de Walkman populair. Hiermee kon je altijd en overal cassettes beluisteren zonder anderen te storen. Breng je moeder terug in de tijd met deze must-have, ze heeft vast nog ergens cassettes liggen.

Bovenstaande producten zijn maar een paar voorbeelden van vintage producten die verkrijgbaar zijn op Amazon.de. Natuurlijk zijn er nog veel meer cadeaus die passen bij de jeugd van je moeder. Jij weet natuurlijk zelf het beste welk cadeau bij jouw moeder past!

Plaats reactie

moederdag-komt-eraan-geschenken-voor-verschillende-generaties