Scroll to top

Top

Geen reacties

Mobiele opslagruimte voor je vakantiefoto’s | De UGreen Flash Drive

Gepost op 25/09/2017
Mobiele opslagruimte voor je vakantiefoto’s | De UGreen Flash Drive

Tijdens de zomer nemen heel wat mensen foto’s. Er zijn schattingen die beweren dat meer dan 85% van alle digitale foto’s gemaakt wordt met smartphones, al dan niet op een selfie stick. In absolute cijfers is dat op globale schaal goed voor om en bij de 170 miljard (!) mobiele kiekjes. Mocht je toevallig ooit eens alle zomerfoto’s willen bekijken, dan trek je daar best 850 miljard seconden voor uit. Wat dan weer het equivalent is van een slordige 269 jaar.

Enfin, genoeg gecijfer. Het punt is dat al die foto’s heel wat plaats innemen op de harde schijf van je mobieltje. Uit persoonlijke ervaring weten we allemaal wel hoe hatelijk het is als je constant je geheugen moet opschonen vooraleer je een nieuwe app kan installeren op je smartphone. Niet iedereen maakt immers gebruik van cloud toepassingen zoals Apple iCloud of Google Drive.

Klein en dapper

Soms is het dus gewoon gemakkelijker om die foto’s op te slaan op een geheugenkaart, en meer bepaald op een externe schijf die je kan aansluiten op je smartphone. Het technologiebedrijf UGreen zag de behoefte en bouwde de UGreen Flash Drive. Een ultra mobiele harde schijf voor de Apple iPhone.

Ugreen

De UGreen Flash Drive is niet groter dan een doordeweekse USB sleutel, maar heeft veel meer in zijn mars. Eerst en vooral beschikt de UGreen over 2 connectoren. Een Lightning connector om aan te sluiten op je iPhone, iPod of iPad en een USB connector om te koppelen met je computer of slimme TV. Dit zorgt ervoor dat je niet enkel kostbare opslagruimte spaart op je mobiele apparaat, maar dat je de foto’s ook meteen kan bekijken op een ander apparaat dankzij de USB aansluiting.

Deze mobiele harde schijf beschikt over 16 GB opslagruimte, wat goed is voor 3814 foto’s van 12 megapixel. Daarnaast kan je dankzij de ingebouwde camerafunctie meteen foto’s op de UGreen opslaan. Dit is een pak praktischer dan het transfereren van het telefoongeheugen naar het externe geheugen.

Netjes geordend

Het is eveneens zeer eenvoudig alles netje te ordenen dankzij de specifieke UGreen Greendesk app. Deze applicatie, die je gratis kan downloaden in de App Store, laat je toe om mappen aan te maken op de Flash Drive en zo al je bestanden te structureren. Door de schijf en de bestanden te ‘encrypten’ zorg je voor een extra laag veiligheid. Mocht je de UGreen ooit kwijt raken, kan niemand zomaar al de bestanden bekijken op een andere iPhone of computer.

Je kan de Ugreen aanschaffen bij onze vrienden van Smartphonehoesjes.nl voor het zachte prijsje van 34,95 Euro. De verzending en levering zijn volledig gratis en je hebt eveneens 30 dagen bedenktijd, mocht dit klein wonder toch niet aan je verwachtingen voldoen!

Ludwig

Plaats reactie

mobiele-opslagruimte-voor-je-vakantiefoto-8217-s-de-ugreen-flash-drive