Scroll to top

Top

Geen reacties

Wat mag je verwachten van MIT Innovators under 35

Gepost op 25/05/2016
Wat mag je verwachten van MIT Innovators under 35

‘Innovators under 35’ is een wereldwijde community van sociale ondernemers die met nieuwe technologieën en ideeën een maatschappelijk probleem de wereld uit proberen te helpen. Het is een initiatief van ‘MIT Technology Review’ dat ook vandaag de beste kandidaten geselecteerd heeft voor de Belgische editie. Vanavond zullen acht ‘social entrepreneurs’ hun idee voorstellen, waarna er slechts één winnaar gekozen zal worden. Die persoon mag zich vervolgens MIT Innovator under 35 of the year noemen.

De geselecteerde ondernemers

MIT Review selecteerde samen met een resem industrie experts en het grote publiek een aantal kanshebbers op de titel van MIT Innovator under 35 of the year. Hieronder vinden jullie de laureaten.

Xavier Damman
Domein: Internet en web
Sociale bewegingen zullen van een juridische ondersteuning kunnen genieten dankzij het online platform Opencollective. De focus ligt hier op het inzamelen van geld. Klik hier om het platform al eens door te nemen.

Allison Derenne
Domein: Biotechnologie
Deze jonge Belg wil de ontwikkeling van nieuwe biofarmaceutische producten stimuleren door middel van een zelf ontwikkelde infrarood technologie. Haar technologie (waarvoor reeds een patent in aanvraag is) is een potentiële mijlpaal in de strijd tegen kanker en andere ernstige aandoeningen.

Charles Fracchia
Domein: Biotechnologie
In 2015 toonde een studie aan dat Amerikaanse wetenschappers ongeveer 24.7 miljard Euro spenderen aan niet reproduceerbare biomedische studies. Met andere woorden, de resultaten van deze experimenten kunnen niet succesvol gerepliceerd worden. Ook kunnen de eventuele foutenmarges in een onderzoek niet gecorrigeerd worden. Hiervoor heeft Charles een ‘smart lab’ infrastructuur opgezet dat dit probleem kan verhelpen en biomedische studies veel effectiever zal maken. Neem alvast een kijkje op zijn website.

Geert Houben
Domein: Internet en web
Dankzij Cubigo zal de oudere generatie toegang krijgen tot ondersteunende diensten, een community, familie, verzorging en noem maar op. Een digitaal platform dat de senioren het leven gemakkelijker zal maken.

Geert Slachmuylders
Domein: Energie
Natuurlijke energie onttrekken uit bewegend water is niet nieuw onder de zon. Dit concept is doorheen de tijd al enorm ontwikkeld en vandaag halen we hier al een capaciteit uit waarmee één zesde van de wereld voorzien kan worden van elektriciteit. Geert vond echter nog enkele onbenutte aspecten van stromend water. Ontdek hier zijn nieuwe technologie van turbines en hoe hij hiermee energie extraheert.

Jill Vanparys
Domein: Computer wetenschappen
Jill ontwikkelde een interactieve applicatie onder de vorm van een spelletje. Het doel van dat spelletje is wetenschap op een leuke manier te brengen aan kinderen tussen de acht en elf jaar oud. Op deze manier kunnen we onze nieuwe generatie al van jongs af aan triggeren met nieuwe technologieën en wetenschappelijke concepten.

Steven Vercammen
Domein: Internet en web
EVapp is een smartphone-applicatie, die bij een noodgeval zoals een hartaanval, medisch geschoolde vrijwilligers (dokters, verpleegkundigen, paramedici, rode kruis vrijwilligers, etc.) mobiliseert om de tijd tot de aankomst van de urgentiedienst te overbruggen. Zo kunnen mensen met een medisch beroep of medische kennis in de buurt direct in actie schieten om de persoon in nood te helpen.

Guillaume Wegria
Domein: Biotechnologie
De klimaatveranderingen vandaag brengen periodes van droogte met zich mee. Hierdoor zullen sommige planten minder of niet meer groeien. Fyteko biedt hier een oplossing door een stof te produceren die planten in staat stelt lange droge periodes beter te overleven.

Het event zelf

Naast alle jonge ondernemers die hun startups komen toelichten, zullen er ook nog enkele andere presentaties plaatsvinden. Zo zal de winnaar van vorig jaar een kort woordje doen gevolgd door Geert Standaert (CTO Proximus) die het zal hebben over ‘unlocking powerful ideas’.

Je kunt je nog inschrijven om aanwezig te zijn op deze boeiende avond via: http://events.opinno.com/event/innovators-under-35-belgium-2016

Wij zijn alvast aanwezig, dus volg zeker onze Twitter, Facebook en website in het oog rond updates en nieuwtjes!

Christophe Havermans

Plaats reactie

wat-mag-je-verwachten-van-mit-innovators-under-35