Scroll to top

Top

Geen reacties

MiniDrones voor je innerlijke kind

Gepost op 03/08/2014
MiniDrones  voor je innerlijke kind

Parrot stond als bedrijf lange tijd bekend voor zijn draadloze bluetooth oplossingen om in de auto te telefoneren. Nadat een aantal autobouwers beslisten deze functionaliteiten zelf te voorzien, moest het Franse bedrijf op zoek naar een nieuwe manier om levensvatbaar te blijven. Zijn wij die autobouwers even dankbaar!

Na een succesvolle lancering van de AR consumenten drone (waar wij al heel wat fun mee hebben beleefd), komt Parrot binnenkort op de markt met twee nieuwe, extreme fun ‘minidrone’ gadgets. Bij deze heten we dan ook de Jumping Sumo en de Rolling Spider welkom in ons leven.

Deze twee nieuwe MiniDrones beloven een hele hoop technologisch speelplezier voor jong en oud. Tijdens de vakantie nog wat tijd en centen over? Probeer er dan zeker eentje op de kop te tikken.

MiniDrone Jumping Sumo

Deze MiniDrone is een tweewielige spring in’t veld. Met je smartphone kan je de drone besturen en dankzij de ingebouwde camera kan je eveneens live op het scherm volgen waar de Sumo zich bevindt. Zoals de naam al een stuk doet vermoeden kan dit robotje serieuze sprongen maken (tot 80 cm hoog) waardoor gelijk welke hindernis niets voorstelt. Zo kan je binnenshuis op en af een tafel springen met een kleine druk op je smartphone scherm. Daarnaast beschikt de Sumo ook over een zogenaamde ‘kicker’ waarmee je kleine objecten kan weg katapulteren. Dankzij de GPS functionaliteit kan je ook vooraf routes programmeren die je live kan opnemen en meteen streamen op een internet Parrot platform.

Beelden zeggen zoveel meer dan woorden, bekijk dus zeker onderstaand filmpje om de ‘funfactor’ van dit beestje te ervaren.

MiniDrone Rolling Spider

Ben je eerder op zoek naar een drone die zowel kan vliegen als kan rijden, dan is de Rolling Spider misschien meer iets voor jou. Dit robotje kan op horizontale en verticale oppervlaktes rijden (inclusief het plafond!). Daarnaast kan je met een druk op je smartphone scherm overstappen van rijden naar vliegen. Zo kan je tot op 20 meter van de Drone controleren welke tuimelingen er gemaakt worden. Ook deze Drone kan foto’s maken. Is er dus een raam, een vrouw en een douche….dan ;). Net zoals de Jumping Sumo is de Rolling Spider verkrijgbaar in een aantal personaliseerbare edities.

Het coole filmpje ter promotie van de Rolling Spider vind je hier.

Velen speculeren dat deze drones slechts het begin zijn van wat er ons nog allemaal te wachten staat. Vandaag blijft het nog allemaal zeer onschuldig en speels. Maar er wordt verwacht dat Parrot binnenkort drones zal bouwen die eventueel kunnen gebruikt worden in heuse reddingsacties of oorlogssituaties, het serieuzere werk met andere woorden!

Stay Tech’d!

Ludwig

Plaats reactie

minidrones-voor-je-innerlijke-kind