Scroll to top

Top

Geen reacties

Miitomo, de eerste app van Nintendo

Gepost op 31/03/2016
Miitomo, de eerste app van Nintendo

Vandaag lanceert Nintendo zijn eerste smartphone app, Miitomo. Het is een uniek of vreemd sociaal netwerk geworden. In Japan slaat het alleszins aan: meer dan 1 miljoen keer werd de app in het land van de rijzende zon gedownload in maart. Niet onaardig en de aandelen van Nintendo stegen dan ook onmiddellijk 8%.

Miitomo heeft als doel om sociaal contact te onderhouden met vrienden en Nintendo-spelers. De profielfoto van Facebook is vervangen door een Mii. Wii-eigenaars zullen deze vrolijke mannetjes en vrouwtjes nog herinneren: dit waren de personages die je aanmaakte voor je een potje ging bowlen of golfen in Wii Sports. Via deze Mii’s zal je communiceren met je vrienden en spelletjes spelen. De applicaties is trouwens volledig gratis, maar als je een nieuwe outfit voor je Mii wil zal je deze moeten kopen of vrijspelen in een van de ingebouwde minigames.

2016-03-31 13.13.30 2016-03-31 14.31.06

Helaas lijken alle bekende Nintendokarakters zoals Mario, Luigi en Link te ontbreken. Nochtans liet Nintendo zich al ontvallen dat we later dit jaar de klassieke Nintendotoppers ook in een of andere vorm op je smartphone mogen verwachten. Voorlopig moeten we het dus doen met Miitomo, maar als outfits verzamelen niet je ding is blijft het nog even wachten op de eerste Mario Kart op smartphone.

De lancering van Miitomo is een eerste stap in de gigantische evolutie dat Nintendo voor de boeg heeft. Na het overweldigende succes van de Wii slaagt de opvolger, Wii U, er niet in om het publiek te overtuigen. De verkoop moddert dan ook maar wat aan. Bovendien heeft de komst van krachtige smartphones en tablets de markt voor spelconsoles zoals de DS en Wii aangetast. De nieuwe man aan de top, Tatsumi Kimishima, staat dan ook voor een moeilijke taak. We verwachten later dit jaar meer nieuws rond hun plannen als ze hun mysterieuze NX console uit de doeken doen. De NX zou naar verluid een combinatie tussen een draagbare en vaste spelconsole moeten worden.

Miitomo is vanaf nu verkrijgbaar voor iOS en Android. Ohja, ik zoek nog vriendjes trouwens om de applicatie verder te testen.

_Miitomo__nintendo

Bram Vandewalle

Plaats reactie

miitomo-de-eerste-app-van-nintendo