Scroll to top

Top

Geen reacties

Microsoft gaat de concurrentie aan met Apple in New York

Gepost op 18/10/2015
Microsoft gaat de concurrentie aan met Apple in New York

De Apple Store op Fifth Avenue in New York is naar alle waarschijnlijkheid één van de meest iconische technologie winkels wereldwijd. Maandelijks kopen letterlijk miljoenen personen hier hun Apple producten. Vandaag is het vooral de nieuwe generatie iPhones (iPhone 6S en 6S Plus) die bezoekers naar de store brengen. Begin november zal de iPad Pro voor een boost zorgen.

Concurrent Microsoft heeft tot op heden niet meteen een grote visibiliteit in het commerciële hart van Amerika. Naast wat ‘shop in the shops’ (denk maar aan de Samsung standjes in een Mediamarkt bijvoorbeeld) en een aanwezigheid in grote winkelcentra, merk je niet veel ‘Microsoft’ in New York. Daar komt dus binnenkort verandering in.

Grootste Microsoft store ooit opent op 5th Avenue

Microsoft

Niet toevallig op 5th Avenue waarschijnlijk, en dan nog eens op een boogscheut van de Apple Store, opent de Amerikaanse techgigant op 26 oktober haar eerste flagship store. Het wordt een winkelconcept vol technologische innovaties, met als doelstelling ook een iconische techshop te worden in New York en de wereld.

Strategische lancering

De lancering van deze Microsoft flagship store gaat gepaard met de officiële lancering van de nieuwe Microsoft Surface Pro 4 en de innovatieve Microsoft SurfaceBook. Een bewuste keuze om de eerste dagen veel volk te trekken naar het winkelpunt lijkt ons.
surface-pro-4-vs-surface-book-970-80

We werden door Microsoft uitgenodigd om ook bij de lancering aanwezig te zijn. Toen we de vraag stelden wanneer de deuren openen, kregen we prompt het antwoord ‘6 uur ‘s morgens’. Met als bijklank dat het ‘ de moeite zou zijn’. We verwachten ons dus aan een aantal verrassingen en hopelijk ook promoties.

 

De Microsoft automaten

Om de consument al wat warm te maken voor de lancering van de eerst Microsoft Flagship Store, staan er in Columbus Circle (één van de winkelcentra in New York) twee Microsoft automaten. Door een tweet te sturen waarin je de opening van de Microsoft winkel aankondigt, win je een mooie prijs. Een handige manier om extra aandacht te krijgen en goodwill te creëren bij de modale consument.

Wil je er ook bij zijn?

Toevallig in de Big Apple op 26 oktober? Kom dan zeker eens langs in de nieuwe Microsoft flagship store. Meer informatie over de lancering vind je op de officiële Facebook pagina. Oja, we kwamen ook te weten dat Pitbull (de Amerikaanse bekende rapper) ‘s avonds een gratis concert geeft voor een aantal gelukkige Microsoft fans ;).

Ludwig

Plaats reactie

microsoft-gaat-de-concurrentie-aan-met-apple-in-new-york