Scroll to top

Top

Geen reacties

Met deze gadgets leer je op een leuke manier programmeren

Gepost op 10/08/2015
Met deze gadgets leer je op een leuke manier programmeren

Programmeren wordt de vaardigheid van de 21ste eeuw! Als je in de toekomst nog kans wilt maken op de arbeidsmarkt zal je moeten kunnen programmeren. Het grote probleem is dat er in vele scholen amper of geen aandacht wordt geschonken aan het maken van digitale producten en diensten. Daarom zijn er tal van initiatieven om studenten te motiveren om te leren programmeren. Het bekendste voorbeeld is code.org dat wordt ondersteund door tal van beroemdheden.

Zoals vele vaardigheden, ben je nooit te jong om deze aan te leren. Hieronder kan je de tofste gadgets voor jong en oud terugvinden om te leren programmeren.

LittleBits: voor de echte uitvinders

LittleBits verkoopt tal van kits met verschillende electronische componenten. Deze verschillende componenten kan je dan met elkaar verbinden om nieuwe toepassingen uit te vinden. Zo kan je bijvoorbeeld zelf een “deurbel sms’er” maken, zodat je telkens een sms krijgt als iemand aan je deur belt. LittleBits laat je toe om op een zeer eenvoudige manier zeer creatief met technologie om te gaan. Vanaf 99 dollar heb je een kit met verschillende componenten.

Kano: bouw je eigen computer

De beste manier om te leren hoe iets werkt is door het zelf te bouwen. Kano levert je een kit waarmme je zelf je eigen computer kan bouwen. Daarna kan je met deze computer zelf spelletjes beginnen te designen op een zeer simpele wijze. Voor 150 dollar kan je een kit bestellen waarmee je jou eigen computer kan maken.

Sphero voor de meest speelse onder ons

Sphero is een bedrijf dat slim speelgoed maakt. Zo hebben ze de Sphero en Ollie gemaakt, dit zijn twee slimme racetuigen dat je met je smartphone kan bedienen. Veel coderen komt er op het eerste zicht niet bij kijken. Maar Sphero heeft verschillende opleidingspakketten voorzien voor alle leeftijden. Zo zijn er twee bijhoorende applicaties waarmee je jou Sphero of Ollie moet programmeren om tal van opdrachten uit te voeren. De Sphero is verkrijgbaar vanaf 100 dollar.

Voor kinderen zijn er ook de gratis workshop georganiseer CoderDojo België om te leren programmeren. Dit zijn doe-het-zelf lessen waarbij jongeren van 7 tot 18 jaar leren programmeren, websites maken, apps en spelletjes ontwikkelen enzovoort.

Genoeg hulpmiddelen om jongeren en ouderen op een speelse wijze programmeren aan te leren.

 

Stay tech’d!

Antoine Smets

Plaats reactie

met-deze-gadgets-leer-je-op-een-leuke-manier-programmeren