Scroll to top

Top

Geen reacties

Met de Marriott Teleporter reis je de wereld rond dankzij 4D technologie

Gepost op 09/10/2014
Met de Marriott Teleporter reis je de wereld rond dankzij 4D technologie

De bekende hotelketen Marriott experimenteert over hoe we in de toekomst op reis zullen gaan. Volgens hen gaan we niet meer ter plaatse moeten gaan om de ultieme reiservaring te beleven, maar zal technologie het mogelijk maken om vanuit onze woonkamer de hele wereld te ontdekken. Marriott maakt gebruik van de 3D virtual reality bril van Oculus Rift en heeft ook een Teleporter ontwikkeld waardoor je in een 4 dimensionale wereld terecht komt.

De Marriott Teleporter

Dankzij de Teleporter zal je niet enkel een andere (virtuele) wereld horen en zien maar ook voelen. De zon, de zee, de wind al deze elementen worden dankzij de Teleporter nagebootst. Er zit bijvoorbeeld een verwarmingssyteem ingebouwd, waardoor je de zon op je gezicht voelt stralen. Marriott heeft samengewerkt met het bedrijf Framestore om heel deze vituele wereld na te bootsen. Framestore heeft al ervaring met immersieve realiteiten, ze hebben namelijk tal van scenes ontwikkeld voor de film Gravity. Voor dit experiment habben ze twee omgevingen nagebootst, een strand in Hawai en het perspectief vanop een wolkenkrabber in Londen. Hieronder een video, waarbij Marriott aan pas getrouwde koppels een virtuele huwelijksreis heeft aangeboden.

 

 

 Waarom experimenteert Marriott met 4D technologie?

 

Een vraag die je kan stellen is waarom een hotelketen experimenteert met virtuele reizen? De reactie van Marriott was dat ze hun imago willen opkrikken, zeker bij de jongere generaties, die veel met deze nieuwe technologiën bezig zijn. Deze Teleporter is maar een onderdeel van heel de rebranding en het nieuwe imago dat de hotelketen zich wil aanmeten. Ze willen in de toekomst de Telereporter gebruiken om hun personeel mee op te leiden.

Wij vinden dit een zeer tof initiatief, 3D en virtuele realiteit dringen meer en meer in ons dagelijks leven door. De logische stap naar 4D zal dan ook niet lang meer op zich later wachten. Maar natuurlijk zal het nog heel lang duren voor we effectief niet meer op reis zullen gaan dankzij een Telereporter. Wat denken jullier ervan?

 

Stay Tech’d!

Antoine Smets

Plaats reactie

met-de-marriott-teleporter-reis-je-de-wereld-rond-dankzij-4d-technologie