Scroll to top

Top

Geen reacties

Apple is meest waardevolle bedrijf 5 jaar op rij

Gepost op 21/12/2015
Apple is meest waardevolle bedrijf 5 jaar op rij

De opwaardering van technologische bedrijven kent de laatste decennia geen stop. Al jaren lang wordt het technologisch nieuws gedomineerd door de producten van Apple en de vorderingen van Google. Microsoft leek even van het toneel verdwenen te zijn maar is in een sneltreinvaart terug de nieuwskoppen aan het kapen. Maar dat voorgenoemde bedrijven ook direct de 3 waardevolste bedrijven van de wereld blijken te zijn doet misschien wel even verbazen.

De groei van techbedrijven

IGoldman Sachs, een grootbank uit Amerika, voert al jarenlang de analyse uit van de meest waardevolle bedrijven. In onderstaande grafiek valt heel duidelijk de opmars van technologische bedrijven af te lezen. Wel is het zeer sterk dat in 2015 er 5 technologische bedrijven in de top 10 staan. En het lijkt er niet op dat dit snel zal veranderen.

top 10 meest waardevolle bedrijven

Voornamelijk ook de opmars van Facebook en Amazon is verbazend. Deze waren nog niet in de top 20 te bekennen in alle vorige jaren zoals je kan zien op de aanvulling van deze top 10 in onderstaande grafiek.

Top 20 waardevolle bedrijven

Wij zijn op onze beurt benieuwd welke technologische bedrijven de komende jaren in de top 20 doordringen van meest waardevolle bedrijven. Misschien Uber? Palantir? Slack? Airbnb? . Wat denken jullie? Laat het ons weten!

Thomas Verhoef

Plaats reactie

apple-is-meest-waardevolle-bedrijf-5-jaar-op-rij