Scroll to top

Top

Geen reacties

Media markt op zoek naar innovatieve startups

Gepost op 04/10/2016
Media markt op zoek naar innovatieve startups

Media markt is op zoek naar startups uit het Verenigd Koninkrijk en de Benelux om hun retail een innovatieve boost te geven. Deze boost zou uiteindelijk moeten leiden tot een ‘ultieme klantenervaring’, een concept waar de retail vandaag continu naar op zoek is. Het is een manier van innovatie dat we vandaag wel vaker kunnen terugvinden in grotere structuren; investeren in relatief kleinere innovatieve startups, begeleiden, om dan op termijn een toegevoegde waarde te kunnen bieden aan de grote structuur. Ook in België popt de ene ‘corporate’ incubator of accelerator na de andere uit de grond. Het is een gemakkelijke manier voor startups om financiering op te halen en om hun idee snel in praktijk om te zetten.

Media markt accelerator

De winnaar van de wedstrijd krijgt een plek in SPACELAB, de accelerator van Media markt in Munchen. Vandaag zijn er een viertal startups actief in SPACELAB en genieten van coaching, advies, financiering enzovoort. Het voordeel van zo een accelerator is dat de startup niet hoeft dood te bloeden in de grote bedrijfsstructuur. Op een onafhankelijke manier zal het bedrijfje groeien om pas in een later stadium eventueel (al dan niet volledig) te integreregen in het grotere bedrijf.
De accelerator van Media markt is continu op zoek naar investeringen in nieuwe startups die een toegevoegde waarde kunnen bieden over heel de valuechain heen; gaande van product portfolio tot support processen.

spacelab

Startups die geinteresseerd zijn om mee te doen aan de wedstrijd kunnen zich registreren via www.getinthering.co/mediamarkt. De deadline is 24 Oktober.

Op 3 November zullen de zes winnaars uitgenodigd worden op het hoofdkantoor van Mediamarkt in Rotterdam. Hier zullen ze hun business plan een laatste keer pitchen voor de board van Mediamarkt. Benieuwd wie zijn product of project eind dit jaar zal geimplementeerd worden..

Christophe Havermans

Plaats reactie

media-markt-op-zoek-naar-innovatieve-startups