Scroll to top

Top

Geen reacties

McDonalds maakt VR bril van je Happy Meal

Gepost op 02/03/2016
McDonalds maakt VR bril van je Happy Meal

In Zweden gaat McDonalds komende twee weekends van start met een super initiatief; kinderen onderdompelen in de VR wereld. We kennen allemaal wel de Happy Meal van in onze kinderjaren, die kartonnen dozen waar je je kindermenu in krijgt vergezeld van een speelgoedje. McDonalds heeft zo een 3500 speciale Happy Mael boxen laten fabriceren waarbij je een VR lens krijgt en die je kunt bricoleren tot een Google Cardboard laat ons stellen. De Happy Mael boxen zullen over 14 restaurants ter beschikking gesteld worden.

De reden waarom Zweden dit initiatief nu juist lanceert is om de sportievelingen te targetten. Mensen in Zweden trekken komende twee weekends massaal de baan op om op skivakantie te vertrekken. Tijdens een lange autorit stoppen we al eens vaker langs een McDonalds langs de weg voor een snelle hap. Vandaar ook de inspiratie voor de bijhorende applicatie; een spelletje in sneeuwsport thema, “Slope Stars”. Het spelletje kan ook gespeeld worden zonder de VR bril, maar dan heb je die leuke driedimensionale en actieve ervaring natuurlijk niet. Hieronder kan je zien hoe je de Happy Meal omvormt tot een VR bril:

Pizza Hut kwam in het verleden ook al met ‘vergelijkbare’ innovaties op de markt. Zo kon je vroeger je Pizza Hut doos omvormen tot een video projector bijvoorbeeld. Maar VR is voor ons toch net dat tikkeltje anders dan voorgaande innovatie. Leuk om te zien hoe zelfs fast food ketens mee zijn met de markt en de nieuwste technologieën aan de man willen brengen.

Pizza-Box-Movie-Projector

 

Christophe Havermans

Plaats reactie

mcdonalds-maakt-vr-bril-van-je-happy-meal