Scroll to top

Top

Geen reacties

MacOS Mojave | De toekomst van de Mac

Gepost op 28/09/2018
MacOS Mojave | De toekomst van de Mac

Van alle software updates tijdens een Apple conferentie, is de macOS update meestal de minst spannende. Als we een blik werpen op de evolutie van het Apple besturingsysteem, dan kunnen we op z’n minst stellen dat het niet even snel groeit en evolueert als het mobiele OS.

Brengt MacOS Mojave daar verandering in? Ja, en dat heeft alles te maken met het feit dat Apple voor het eerst duidelijk aangeeft dat het computer besturingsysteem niet langer de richting bepaalt, maar dat het mobiele OS in essentie de leiding neemt in het software verhaal.

Welkom Dark Mode

Dit zal veel Apple aficionados plezieren. MacOS Mojave laat vanaf heden toe om Dark Mode op de Mac te activeren. Dit zorgt er in essentie voor dat alle, zeker native, applicaties en toepassingen een donkere interface hebben in plaats van de lichtkleurige die we al sedert jaar en dag kennen. Vooral designers en grafische creatievelingen zijn fan van Dark Mode omdat dit ervoor zorgt dat content (foto’s, videos) meer in het oog springen en ook kleuren komen wat meer tot leven. Persoonlijk vinden wij dat het er allemaal net ook wat sjieker en mooier uitziet.

MacOs Mojave

Gedaan met de rommelige desktop

Als je veel bestanden maakt, deelt, downloadt, dan kan je desktop er snel heel chaotisch en ongestructureerd uitzien. Een sporadische opkuis brengt dan weer wat orde en netheid, maar is geen permanente oplossing. Dat veel Apple gebruikers aan een zeker vorm van chaotisch desktop disorder (CDD) lijden heeft er waarschijnlijk voor gezorgd dat de functie ‘Stapels’ werd geïntroduceerd in Mojave. Als je Stapels activeert, dan worden gelijkaardige bestanden (zoals screenshots) automatisch samengebracht onder een stapel desktop icoontje. Dit geldt voor reeds aangemaakte bestanden, maar ook voor bestanden die je in de toekomst aanmaakt. Super handig!

MacOS Mojave

iOS apps op de Mac

Een derde fundamentele verandering in het rijtje zorgt ervoor dat iOS apps nu ook beschikbaar zijn op de Mac. Deze zet sluit nauw aan bij de idee dat het mobiele platform leidend wordt binnen het Apple ecosysteem. Nu zijn het enkel de News, Stocks, Home en de Voice Memos app, maar binnenkort komt hier een hele rits aan nieuwe toepassingen bij. Naar alle waarschijnlijkheid zal Apple het ook gemakkelijk maken voor App ontwikkelaars om een Mac versie te bouwen. In het licht hiervan kreeg ook de Mac App Store een visuele en inhoudelijke update. Apple hoopt op die manier het app universum dat er mede voor zorgt dat de iPhone zo populair is, nu ook het Mac gamma een duwtje in de rug zal geven.

MacOs Mojave

Van FaceTime naar FacesTime

Na het toevoegen van de mogelijkheid om met meer dan 1 persoon te FaceTimen op de Apple Watch, iPhone en iPad, kan dit nu ook op de Mac. Als je graag eens een digitaal verjaardagsfeestje geeft, dan kan dit vanaf heden. Zo kan je niet minder dan 32 mensen toevoegen aan een videogesprek of audiogesprek.

Ludwig

Plaats reactie

macos-mojave-de-toekomst-van-de-mac