Scroll to top

Top

2 reacties

Maak je radiator slim met Netatmo Smart Radiator Valve

Gepost op 06/09/2016
Maak je radiator slim met Netatmo Smart Radiator Valve

Winter is coming. Koude en sneeuw lijken nog ver verwijdered van ons, maar het Franse bedrijf Netatmo presenteerde in Berlijn op IFA zijn Smart Radiator Valve. De slimme toestellen vervangen je gewone radiatorkranen en veranderen ze zo in “slimme radiators”.

Dit zorgt ervoor dat kamer per kamer de warmte kan controleren, in tegenstelling tot centrale thermostaten zoals Nest of Netatmo’s eigen Thermostat. Zo kan je zorgen dat het in de badkamer lekker warm is voor je ochtenddouche, terwijl de woonkamer onverwarmd blijft. Of voor de thuiswerkers onder ons: een warm bureau gedurende dag, maar voor de rest een onverwarmd huis.

Netatmo claimt ook nog extra slimme functies toegevoegd te hebben. Zo zouden ze automatisch open ramen detecteren en de nutteloze verwarming stopzetten. Al die intelligentie zou goed moeten zijn voor een besparing van 37% op de energiefactuur. Al hangt dat uiteindelijk nog altijd af van jouw attitude.

Netatmo_01

Uiteraard is alles bestuurbaar via Netatmo’s app. Ondersteuning voor Apple HomeKit is ook aanwezig, Apple’s eigen domotica-integratie. Zo kan je binnenkort dus aan Siri vragen om de temperatuur in de keuken wat te verhogen.

De Smart Radiator Valves zijn ontworpen door de designer Starck. Kostprijs is circa 80 euro per stuk, al zal er ook een starterpakket met 2 kranen verkrijgbaar zijn. Ze liggen wel pas eind dit jaar in de rekken, hopelijk voor de komst van koning winter.

Bram Vandewalle

Plaats reactie

maak-je-radiator-slim-met-netatmo-smart-radiator-valve