Scroll to top

Top

Geen reacties

Loodgieter Antwerpen over de voordelen van een slimme thermostaat

Gepost op 22/12/2016
Loodgieter Antwerpen over de voordelen van een slimme thermostaat

Een slimme thermostaat kom je tegenwoordig in steeds meer woning tegen. Het is de opvolger van de oude thermostaat waarbij je aan een grote ronde knop moest draaien om de temperatuur in huis te reguleren. Vrijwel iedereen heeft nu een exemplaar met LED scherm aan de muur hangen en regelt zijn of haar temperatuur elektronisch. Dit komt onder meer doordat de energieleveranciers de thermostaten gratis leveren bij het afsluiten van een abonnement. Veel mensen hebben echter ook besloten om zelf een exemplaar te kopen. Dit komt omdat het apparaat veel voordelen met zich meebrengt. Met de loodgieter Antwerpen bespreken we een aantal van deze voordelen.

Thermostaat op afstand bedienen

Volgens de loodgieter Antwerpen is het voordeel waar de mensen het meeste over te spreken is de mogelijkheid om de thermostaat van afstand te bedienen. De nieuwste apparaten kan je namelijk verbinden met een internetverbinding. Vervolgens is het mogelijk om met behulp van een app  de temperatuur te regelen in huis. Dit is natuurlijk handig wanneer je te lui bent om van de bank op te staan wanneer je het te koud of warm hebt. De mogelijkheid komt echter ook goed van pas wanneer je dagelijkse schema is veranderd en je het vaste programma wilt wijzigen.

Temperatuur van tevoren inprogrammeren

Een ander voordeel van een slimme thermostaat is dat je de temperatuur in je woning van tevoren in kan programmeren. De meeste mensen leven volgens een vast patroon. Zeker op werkdagen staan we vaak iedere dag op dezelfde tijd op en komen ook op ongeveer dezelfde tijd weer thuis. De loodgieter meldt dat je met behulp van slimme thermostaten ervoor kan zorgen dat wanneer je in de ochtend opstaat de badkamer en woonkamer al tot een aangename temperatuur is verwarmd. De uren dat je op je werk bent gaat de temperatuur weer omlaag om energie te besparen.

Loodgieter over automatisch energie besparen

Automatisch energie kunnen besparen is het voordeel waar de loodgieter het meest over te spreken is. De slimme thermostaat maakt dit mogelijk omdat het apparaat zelf aanpassingen maakt in de manier waarop een woning verwarmd wordt. Zo houdt de thermostaat bijvoorbeeld het energieverbruik bij tijdens het opwarmen van de woning in de ochtend. Wanneer het mogelijk is om op een meer efficiënte manier de gewenste temperatuur te bereiken dan zorgt de slimme thermostaat hiervoor. Zo is bijvoorbeeld bewezen dat er minder energie verbruikt wordt wanneer een kamer geleidelijk aan wordt verwarmd. Door deze aanpassingen die de thermostaat maakt kan je automatisch voor een besparing op energie zorgen.

*Dit artikel is gesponserd door Loodgieter Antwerpen

 

Antoine Smets

Plaats reactie

loodgieter-antwerpen-over-de-voordelen-van-een-slimme-thermostaat