Scroll to top

Top

Geen reacties

Limburgse app Cardimoni geselecteerd door Bayer Healthcare

Gepost op 24/08/2014
Limburgse app Cardimoni geselecteerd door Bayer Healthcare

Startups zijn drijvers van innovatie en creëren vaak het toekomstpad van een hele industrie. Dat bewijst de kersverse Limburgse startup Qompium. Qompium, het bedrijfje van enkele UHasselt-studenten, wil zich focussen op het bouwen van mobiele gezondheids-applicaties. En dat lukt aardig.

Cardimoni

In samenwerking met het Ziekenhuis Oost-Limburg, bouwden Frederic Lenaerts en Lenn Drijkoningen ‘Cardimoni’, een applicatie waarmee hartritmestoornissen via de smartphone opgespoord kunnen worden. De twee oprichters van Qompium ontwikkelen met de applicatie een instrument waarmee hartpatiënten hun hartslag kunnen meten en hartritmestoornissen opsporen. De data die de applicatie verzamelt, wordt rechtstreeks doorgestuurd naar de cardioloog van de patiënt zodat die een nauwkeurigere diagnose kan uitvoeren en sneller kan ingrijpen. Cardimoni werd vorige week door Bayer Healthcare verkozen om deel te nemen aan hun Grants4Apps programma!

Open Innovatie

Bedrijven hebben begrepen dat het niet gemakkelijk is om binnen hun logge bedrijfsstructuur nieuwe innoverende projecten te starten. Zo merken we meer en meer dat ze een apart ‘innovatie-departmentje’ in hun structuur opnemen. Dat departement kan dan experimenteren met allerhande nieuwe technologie om zo tot een innovatie te komen die de marktpositie kracht bij zet. Maar bedrijven gaan steeds vaker samenwerkingen aan met partners buiten de bedrijfsmuren, zij het de consument of een andere organisatie.

Open innovatie is het proces waarbij bedrijven innovatieve ideeën uitwisselen met andere partijen (organisaties of de klant) om zo tot een nieuw product of dienst te komen. En Bayer heeft dit begrepen door met startups ideeën uit te wisselen.

Bayer vernieuwt met behulp van startups

Technologie verandert de gezondheidsmarkt en dat is de farmaceutische markt niet ontgaan. Omdat technologie niet tot de kernactiviteit van BigPharma behoort, gaan ook zij de mogelijkheden van open innovatie exploreren. In een vorig artikel zagen we al dat Novartis een partnerschap met Google aangaat om via een slimme lens het glucoseniveau van diabetespatiënten slimmer te meten.

Ook Bayer Healthcare, de Duitse farmareus, doet aan open innovatie via hun ‘Grants4Apps’-innitiatief. Het project biedt elk jaar vijf startups de kans hun app te ontwikkelen in het hoofdkantoor in Berlijn. De verkozen startups krijgen hier vier maanden de tijd voor, worden bijgestaan door coaches en krijgen €50 000 om hun idee te ontwikkelen.

De Cardimoni-app werd door Bayer uitverkoren en de UHasselt-studenten vertoeven sinds vorige week in Berlijn om de applicatie verder uit te bouwen. Je kan hun verhaal volgen op hun Facebook-account.

Hoewel Qompium de Cardimoni-app nog wil verrijken met nieuwe functionaliteiten en nog tests uitvoert op de huidige versie, kan je de android-versie nu al downloaden. iOS-en windowsgebruikers moeten nog even geduld hebben.

Stay Tech’d

Plaats reactie

limburgse-app-cardimoni-geselecteerd-door-bayer-healthcare