Scroll to top

Top

Geen reacties

de LG G4: een ergonomisch wonder

Gepost op 02/07/2015
de LG G4: een ergonomisch wonder

Afgelopen maand konden wij van het privilege genieten de LG G4 in levende lijve te testen. Dit nieuwe vlagschip toestel van LG heeft ons zeker en vast kunnen bekoren. Zowel het design als de prestaties vulden onze verwachtingen in. Een top camera, top scherm, top design maakt het nieuwe toestel tot een top smartphone. Voor het basismodel (keramieken achterkant) betaal je vandaag 649 EUR, wil je een leren achterkant (zeker de moeite) betaal je hiervoor 50 euro extra (699 EUR).

Design

Het design is zeer typerend voor het toestel. De ergonomische afwerking in combinatie met de stijlvolle leren achterkant trekt zeker de aandacht. De achterkant is beschikbaar in ofwel keramiek, ofwel in leer. Beide soorten zijn beschikbaar in verschillende kleuren. Het leer is geen namaak of samenstelling van andere materialen, het is echte koeienhuid dat twaalf weken behandeling heeft ondergaan. Dit kon ik merken wanneer ik gênant mijn smartphone tegen mijn neus aandrukte en plein public, en de geur van een nieuwe leren portefeuille kon waarnemen. Ook de ergonomische afwerking viel me direct op. De gebogen achterkant zorgt ervoor dat het toestel perfect in de hand ligt. De startknop is net zoals bij de voorganger (LG G3) op de achterkant geplaatst zodat deze altijd in bereik ligt wanneer je je smartphone vast hebt (na drie dagen wennen heb je direct de reflex elke gsm te ontgrendelen langs de achterkant). Het design van het toestel laat toe het met één hand te bedienen, wat bij andere toestellen van het zelfde formaat soms onmogelijk lijkt.

leather

Het grote voordeel waar LG zich onderscheidt van zijn grote concurrenten Apple en Samsung; de achterkant kan je eenvoudig verwijderen zodat je extra geheugen kan bij steken en/of de batterij kunt vervangen. Apple heeft een tegenstelde strategie dat de consument niet toelaat de batterij te vervangen, en je betaalt voor de geheugencapaciteit van je toestel (meer geheugen kan aangekocht worden in de cloud, of je kan gewoon een duurder toestel met meer geheugen aanschaffen). Ook Samsung kwam met deze Apple-strategie op de proppen bij de lancering van hun nieuwe flagship, de S6.

Op design pakken de grote concurrenten dan weer uit met metaal en glas, dit is iets waar LG jammer genoeg niet aan gedacht heeft. De afwerking langs de zijkant is jammer genoeg uit plastic vervaardigt. Metaal zou het design 100% gemaakt hebben.

camera LG g4

Grafisch

Naast het design pakt onze Koreaanse fabrikant, LG, steekhoudend uit met een super camera. Met een ultra HD camera van 16 megapixel en 1,8f is dit toestel samen met de Samsung S6 en de HTC one M9 de koploper vandaag. De front camera daarenboven is onklopbaar bij LG; deze is maar liefst 8 megapixel (om je een vergelijking te maken, iPhone 6 heeft 1.2 megapixel). Binnen zijn segment is dit ook één van de weinige smartphones die beschikt over een laser autofocus. In een fractie van een seconde zal deze laatste functie infrarood signalen uitsturen waardoor de focuspunten van de foto automatisch zullen vastgelegd worden. Qua optical image stabilisation scoort dit toestel ervoor dat snel bewegende beelden alsnog scherp kunnen worden vastgelegd..

De grootte van het scherm is vergelijkbaar met deze van de Note 4 en de iPhone 6+. Maar de hoeveelheid pixels is wel flink boven dat van de 6+ en de Note4. Hierdoor komen afbeeldingen op het scherm er lekker scherp uit. De S6 is echter wel de koning van de pixel densiteit, vooral omdat hij ook zoveel kleiner is. Aan de andere kant heeft LG 3 subpixels in tegenstelling tot zijn grote concurrerende modellen, hetgeen afbeeldingen op het scherm nog beter laat uitkomen. Het scherm van de LG neemt ook een aardig deel van de totale body in, waardoor je je makkelijker inleeft in wat er op het scherm gebeurt.

Leuke toevoegingen

Een leuke toevoeging waarover de S6 ook beschikt is de dubbeltap op de homeknop om je camera te activeren. In minder dan een seconde zal je camera aanspringen en zal je dus op elk moment direct beelden kunnen vastleggen zonder dat je je telefoon eerst nog moet activeren. Ook kan je het hoofdscherm activeren door ofwel op je knop achteraan te duwen ofwel te dubbeltappen op je scherm. Deze functie maakt het gebruik echt wel zeer comfortabel.

Een andere leuk iets zijn de slimme instellingen (smart settings) die rechtstreeks en toegankelijk zijn ingebouwd. Op elke Android telefoon kan je applicaties installeren waardoor je je instellingen zult gaan kunnen aanpassen en/of personaliseren. Het slimme van LG is dat ze hier de voornaamste en meest nuttige zijn gaan selecteren en integraal in de interface zijn gaan itegreren. Dit zorgt ervoor dat deze functionaliteiten zowat gedemocratiseerd zijn geworden voor de mensen die deze applicaties anders nooit zouden installeren.

 

Overzicht scores

Design
9.5
Grafisch
9
Hardware
8.5
Extra's
8.5
8.9

Rating

Christophe Havermans

Plaats reactie

de-lg-g4-een-ergonomisch-wonder