Scroll to top

Top

Geen reacties

Een LG televisiescherm dat je met magneten tegen de muur bevestigt

Gepost op 20/05/2015
Een LG televisiescherm dat je met magneten tegen de muur bevestigt

LG heeft gisteren een prototype aan het grote publiek voorgesteld van een nieuwe televisie. Het is al jaren een trend dat televisies lichter en dunner worden, maar deze keer was het een primeur. Hun nieuwe 55 inch televisie weegt minder dan 2 kg en is minder dan 1 millimeter dik!

Een systeem waarmee je zeer gemakkelijk je televisie tegen de muur plakt

Het principe is vergelijkbaar met de magneten die je tegen een frigo plakt. Om je televisie tegen de muur te bevestigen heb je een magnetische mat tegen je muur nodig. Daarna kan je het scherm zeer gemakkelijk bevestigen of terug weghalen. Hieronder heb je een video van een LG OLED scherm, in de toekomst zullen deze schermen dus nog dunner zijn en kan je ze zeer gemakkelijk tegen je muur kleven.

                                                                               

Breekt de OLED technologie eindelijk door?

LG heeft de televisie zo dun kunnen maken dankzij de OLED (Organic Light Emitting Diode)  schermtechnologie.  LG is één van de enige dat experimenteert met de nieuwe OLED technologie in hun meest exlusieve televisies. LED LCD (Liquid cristal display) is nog veruit de meest gebruikte schermtechnologie in de televisie industrie.  Het grootste verschil is dat de pixels in een OLED scherm hun eigen verlichting zorgen, waardoor je geen achterliggend licht nodig hebt zoals bij de LCD schermen. Waardoor je met de OLED technologie veel plaats wint en daarbij schermen kan maken van 1 millimeter of minder. De kwaliteit is van OLED is vergelijkbaar met de duurste LCD schermen, maar OLED schermen blijven tot op heden ook zeer duur.

Dit scherm is een prototype en het is nog niet duidelijk wanneer het effectief beschikbaar zal zijn voor de Europese markt. Ondertussen werkt LG verder aan een gelijkaardig scherm maar dan van 99 inch. Wat zeker is dat we nog mooie innovaties mogen verwachten de komende jaren in de televisie industrie, de vraag is natuurlijk aan welk prijskaartje…

Stay Tech’d!

 

Antoine Smets

Plaats reactie

een-lg-televisiescherm-dat-je-met-magneten-tegen-de-muur-bevestigt