Scroll to top

Top

Geen reacties

Lenovo YOGA 900S - 360 graden pure elegantie - Technologium

Gepost op 25/11/2016
Lenovo YOGA 900S – 360 graden pure elegantie

Black Friday tot Cyber Monday is de perfecte periode om eens goed te investeren in nieuwe technologie. Ben je op zoek naar een laptop die stijl en functionaliteit combineert? Lees dan snel verder waarom de Lenovo YOGA 900S je ideale werkpartner kan worden.

360 graden Design

Ikzelf mocht de Champagne Gold versie van Lenovo uitproberen. Deze kenmerkt zich door zijn gouden kunststofvezel behuizing in combinatie met een mat zwart laagje rondom de toetsen. Dit zwarte materiaal voelt als leder aan en is uiterst comfortabel tijdens het typen. Het zilveren kantelscharnier zorgt ervoor dat de YOGA verschillende uitdagende poses kan aannemen. Hierdoor kan het scherm 360 graden gekanteld worden om van laptop helemaal naar tablet te gaan. Het elegante stukje technologie neem je dus met veel plezier van de sofa mee naar buiten.

Lenovo YOGA 900S 1

Natuurlijk zijn er nog enkele bijkomende argumenten om met deze diamant te gaan schitteren in een drukke koffiebar. Zo is deze slechts 12mm dik en weegt hij amper 1 kilo. Daarnaast past deze beauty met zijn 12,5″ scherm in alle rugzakken. Aanschouw voorts het mooie tafereel waarbij de monden spontaan opvallen bij het uithalen van de Lenovo YOGA 900S.

Het Quad-HD scherm met een resolutie van 2560 bij 1440 pixels levert een prachtige weergave bij zowel dagelijkse taken, als het bekijken van een Netflix serie. Hoewel dit laatste voor velen ook een dagelijkse taak geworden is. Bovendien is het een aanraakscherm wat er helaas wel voor zorgt dat het scherm vaak vol vingerafdrukken staat.

360 graden Functionaliteit

Mijn model was de krachtigste uitvoering met een core m7 processor, 8GB aan RAM-geheugen en een SSD met capaciteit van 256GB. Dat zijn de specificaties die je mag verwachten voor de prijs van 1.400 euro. Vergeleken met de Apple MacBook gaat de Lenovo YOGA 900S dus overduidelijk met de overwinning aan de haal. Althans op papier is er een duidelijke winnaar, maar is dit ook in het echte leven van toepassing?

De toetsen geven genoeg travel om lang op te typen en zoals eerder aangegeven is het zachtere materiaal rondom ideaal om de handen op te laten rusten. Het touchpad vond ik dan weer teleurstellend. Het is dan ook meer uitnodigend om het touchscreen te gebruiken. Verder ondersteunt het scherm het gebruik van een digitaal pennetje. Nadeel is echter dat dit niet standaard meegeleverd wordt. Gelukkig kan je dit momenteel nog toevoegen aan je Kerstlijstje.

Als laptop is deze YOGA 900S op Windows 10 snel capabel genoeg om de meeste taken aan te pakken. Bij het omklappen schakelen de fysieke toetsen automatisch uit en kan Windows 10 snel naar tablet modus schakelen. Wie een iPad als tablet gewoon is, zal met de YOGA 900S een tablet on steroids krijgen. Ondanks deze uitstekende performance gaat de accu lang genoeg mee voor een typisch werkdag. Workaholics dienen wel extra juice te voorzien.

Lenovo YOGA 900S 2

Op vlak van poorten hangt het vooral van je persoonlijke gebruik af. De Lenovo YOGA 900S is uitgerust met een volwaardige USB 3.0-poort, 3.5mm headphone jack, USB-c poort en een laadpoort die ook als USB 2.0 gebruikt kan worden. Ikzelf had liever in plaats van de laadpoort een tweede USB-c gehad alsook een (micro-)SD-poort. Vooral wie aan fotografie doet of regelmatig zijn laptop aan een externe monitor connecteerd zal me hierin gelijk geven.

360 graden Conclusie

Wie op zoek is naar een stijlvolle laptop met tablet functionaliteit voor een prijs die lager ligt dan zijn concurrenten moet zeker de Lenovo YOGA 900S overwegen. Het design is prachtig, de laptop is stevig en qua performance zal hij je niet in de steek laten. Let wel dat je beter voor Kerst een Lenovo pennetje en USB-c dongle vraagt. Op die manier haal je zeker het onderste uit de kan.

Bram Vandewalle

Plaats reactie

lenovo-yoga-900s-360-graden-pure-elegantie-technologium