Scroll to top

Top

Geen reacties

LedsReact | Belgische startup innoveert het sport training concept

Gepost op 20/05/2017
LedsReact | Belgische startup innoveert het sport training concept

We zaten samen met de twee oprichters van LedsReact, een start-up met een innovatief product om sport trainingen dynamischer te maken. Koen en Mathias leerder elkaar kennen toen ze vrijwilligers waren bij de brandweer in Wevelgem. Naast hun passie voor sport hadden de ze eveneens allebei het ondernemersvirus te pakken. Het duurde dan ook niet lang vooraleer ze samen in een garage zaten te knutselen aan een eerste prototype van hun idee.

De Direction

Veel sportclubs trainen nog zoals ze dat vijftig jaar geleden deden; er worden een aantal plastieken kegeltjes in de sporthal of op het veld gelegd, waarna de spelers om de beurt exact hetzelfde parcours moeten afleggen. Deze manier van trainen laat toe om de conditie en de techniek bij te schaven, maar de reactiesnelheid wordt amper getraind. LedsReact wil een oplossing bieden met de Direction. In deze innovatieve kegel zitten bewegingsensoren en vier LEDs verwerkt. De LEDs wijzen naar verschillende richtingen en springen aan en uit in functie van het ingestelde programma. Zo kan er op een heel dynamische manier getraind worden. Een sporter komt pas op het allerlaatste moment te weten in welke richting hij moet lopen. Zo wordt zijn reactievermogen beter getraind.

The Birdhouse heeft LedsReact helpen groeien

Na het bouwen van eerste prototype wisten Koen en Mathhias niet wat de volgende stappen waren om de Direction naar de markt te brengen. Tijdens hun zoektocht naar externe hulp kwamen ze The Birdhouse tegen. The Birdhouse is een accelerator die start-ups gedurende zes maanden helpt bij het uitwerken van hun concept. Na een inschrijvingsronde en een pitch werd LedsReact weerhouden als één van de laatste 15 bedrijven die het traject zouden volgen. Voor beide oprichters heeft The Birdhouse een cruciale rol gespeeld in twee aspecten die enorm belangrijk zijn voor hun succes.

Het netwerk van The Birdhouse heeft geholpen om de eerste klanten te vinden. Een voorbeeld hiervan is Karl Vannieuwkerke, die naast zijn job als sportjournalist ook de KSV Jeugd Academie van Diksmuide heeft opgericht. Hij heeft de Direction besteld om de voetbaltrainingen dynamischer te maken. Dankzij het Birdhouse netwerk heeft LedsReact ook intrek kunnen nemen in de bureas van de Ghelamco arena in Gent. De werkplek bij uitstek om de Direction aan de man te brengen.

De coachingsessies en de mentors. Wanneer je een start-up lanceert doe je alles zelf. Marketing, sales, de financiën,… Belangrijk daarbij is om je te omringen met ervaren ondernemers die de knepen van het vak en de slagen van de zweep kennen. Van deze expertise hebben de twee oprichter gretig gebruik gemaakt. De vele workshops en gastsprekers hebben geholpen om nieuwe kennis te verzamelen en toe te passen op hun eigen onderneming.

Geprikkeld om te starten

Heb jij ook een idee of een start-up die je naar het volgende niveau wilt tillen? Ben je op zoek naar een netwerk dat je gedurende je groei kan ondersteunen en wil je omringd worden door de juiste mensen met kennis en ervaring die relevant kan zijn voor jou? Go for it en schrijf je in voor de nieuwe Birdhouse lichting! Je kan nog tot 21 mei appliceren via gobirdhouse.com!

 

Zelf trainer of interesse in de Direction? Je kan deze voor 299 euro (excl. BTW) bestellen via de LedsReact website.

Antoine Smets

Plaats reactie

ledsreact-belgische-startup-innoveert-het-sport-training-concept