Scroll to top

Top

Geen reacties

Le Wagon demoday: 9 weken leren coderen om je eigen startup te lanceren

Gepost op 06/07/2015
Le Wagon demoday: 9 weken leren coderen om je eigen startup te lanceren

Le Wagon is een codeer bootcamp, gedurende 9 weken worden de deelnemers opgeleid om te coderen. Al hun kennis stellen ze ten toon aan het grote publiek tijdens de demoday. Daarbij tonen ze hoe ze van een idee een werkelijk product hebben gemaakt. Dit is al de tweede editie in België, je kan alle projecten van de eerste demoday hier terugvinden. De bedoeling van Le Wagon is ook om ondernemerschap te stimuleren, zo zijn al tal van alumni hun eigen start-up begonnen. De bekendste voorbeelden hiervan zijn Kudoz (een tinder voor jobszoekers) en Roadster (een Airbnb voor oldtimers).

logo-f800df98aa2605c552400667353f47d2

Hierbij een overzicht van alle projecten dat door de tweede lichting van Le Wagon werd en uitgewerkt.

#Wanted – een recruitment applicatie

Sommige bedrijven hebben studenten nodig dat op de allerlaatste moment moeten bijspringen. Denk maar aan evenementenbureaus of horecazaken. Wanted wil heel dit proces gemakkelijker laten verlopen. Op hun platform kunnen studenten in het begin van de week aanduiden wanneer ze beschikbaar zijn om te werken. Werkgevers kunnen dan zeer gemakkelijk zoekopdrachten uitvoeren om gemakkelijk een student te vinden dat kan bijspringen.

#Exon wil je DNA analyseren en je gezonder laten leven

Je DNA zegt veel over jou, zo kan men dankzij je DNA analyseren of je meer kans maakt op bepaalde ziektes dan anderen. Exon biedt een platform aan waarbij je jou DNA kan laten analyseren en interpreteren. Als je bijvoorbeeld meer kans op een bepaalde vorm van kanker zal je preventief te werk kunnen gaan door jou eetgewoontes aan te passen.

#Divotee boekt jou caddie wanneer je in Thailand gaat golven

Er zijn in Thailand meer dan 250 golfbanen en daar komen jaarlijks zeer veel toeristen naar toe. Het is echter verplicht om een lokale caddie mee te nemen op de golfbaan. Het platform van Divotee laat je toe om in functie van je criteria de perfect caddie te vinden.

#Crimpr de applicatie voor sportieve wandelaars

Crimpr laat wandelaars toe om nieuwe wandelroutes te ontdekken. Je krijgt daarbij een hele hoop informatie; de lokale weersomsomtandigheden, de moeilijkheidsgraad, waar te parkeren en nog veel meer. Er is ook een leuke sociale kant, je kan gemakkelijk andere wandelaars via de app leren kennen en afspreken om samen te gaan wandelen.

#Sunnyrankings de meest vrouwvriendelijke applicatie

Deze applicatie laten vrouwen toe om bedrijven te beoordelen betreffende hun vrouwvriendelijkheid. Zo kan je met Sunnyranking het vrouwvriendelijkste bedrijf in België vinden.

#Chupbox kook zoals een sterrenchef

Op het platform Chupbox zal je tal van exclusievere ingrediënten kunnen bestellen waarbij je de bijhorende recepten meekrijgt. Zo zal je als een echte sterrenchef thuis kunnen koken. De oprichters van Chipbox zullen begin september van start gaan met een test in Louvain-La-neuve.

#EOP de applicatie voor gemeentes om alle evenementen in kaart te brengen

EOP of Event organization platform is een platform waarbij gemeentes in contact worden gebracht met de organisatoren van evenementen in hun gemeente. Zo kunnen ze een mooi overzicht behouden en op een gemakkelijke manier met elkaar communiceren.

#Flatninja een app om huisbewoners en een appartement te vinden

Flatninja helpt jongeren om de ideale woonplaats te vinden en dit op een zeer gemakkelijke manier. Zo kan je door de verschillende aanbiedingen swipen (zoals op Tinder) en kan je zeer gemakkelijk communiceren met de eigenaars. Leuk is dat je ook kan zien wie jou mogelijke medehuisbewoners zullen zijn.

#Macchiato helpt intrapreneurs en grote bedrijven met innovatie

Alle grote bedrijven hebben ermee te kampen, hiërarchie en administratie weerhouden innovatie en creativiteit. Dankzij het platform van Macchiato zullen bedrijven gemakkelijk de medewerkers kunnen identificeren met het meeste potentiel voor innovatie, namelijk de intrapreneurs.

#Brand-ed het platform om iets bij te leren of anderen iets aan te leren

Branch-ed is een nieuwe manier om cursussen te geven. Je maakt een kennisboom aan met verschillende takken. Bijvoorbeeld een boom “leren gitaar spelen” met een tak “de houding bij het gitaar spelen”. Dankzij deze aparte structuur zou het gemakkelijker zijn om iets bij te leren.

Zo zie je maar, tal van leuke nieuwe ideeën. Wij wensen alvast het beste voor al deze nieuwe programmeurs en hopen dat er een aantal leuke nieuwe start-ups het licht zullen zien.

Ben je zelf geïnteresseerd om mee te doen aan Le Wagon? Hier kan je meer informatie terugvinden, het volgende bootcamp begint al in augustus!

Stay tech’d!

Antoine Smets

Plaats reactie

le-wagon-demoday-9-weken-leren-coderen-om-je-eigen-startup-te-lanceren