Scroll to top

Top

Geen reacties

Laat artificiële intelligentie je agenda regelen

Gepost op 12/05/2015
Laat artificiële intelligentie je agenda regelen

Meetings en bijeenkomsten regelen, het blijft een heel karwei ondanks alle digitale agenda’s en Doodles in de wereld. Daarom bedachten Dennis Mortensen en Alex Poon jouw persoonlijke assistente Amy met hun start-up X.ai. Deze artificiële intelligentie neemt het regelen van afspraken via e-mail van je over.

Stel je voor

Mark stuurt je een e-mail om te vragen of je morgen even wil brainstormen over het nieuwe logo. Uiteraard wil je hier bijzijn, maar om 11u ‘s avonds heb je misschien geen zin meer om die afspraak te regelen. Gewoon even Amy in cc toevoegen en zij regelt alles in een aparte emailconversatie met Mark. Er is zelfs geen app voor nodig.

Amy is natuurlijk geen 24/7 secretaresse maar een rek vol servers uitgerust met een heel arsenaal aan Natural Language Processing tools. Die tools gaan de zinnen in het bericht van Mark opdelen in kleinere zinnen, zinsdelen en woorden en trachten zo een betekenis te halen uit de conversatie. Amy heeft ook toegang tot je agenda nodig om te weten wanneer je vrij bent.

X.ai en Amy zijn momenteel nog in gesloten beta, dus voor ons blijft het nog even wachten. Je kan je alvast registreren op hun website om zo snel mogelijk met Amy aan de slag te gaan. Al zal ze in eerste instantie enkel Engels begrijpen en spreken (net als Siri, Cortana en Google Now destijds).

Ik ben alvast enthousiast over het idee om een computer mijn afspraakmomenten te laten regelen. Er blijven wel wat twijfels over hoe het hele concept uitpakt. Wat gebeurt er bijvoorbeeld als je twee Amy’s tegen elkaar uitspeelt? En lukt het de start-up X.ai om dit voor elkaar te krijgen. Misschien is dit wel eerder iets voor een speler als Google? Ten slotte zijn zij al op de hoogte van je locatie, agenda en je e-mailverkeer.

Tags
Bram Vandewalle

Plaats reactie

laat-artificile-intelligentie-je-agenda-regelen