Scroll to top

Top

Geen reacties

MWC 2016: jullie smartphones voor 2016

Gepost op 23/02/2016
MWC 2016: jullie smartphones voor 2016

Het Mobile World Congres is deze week geland in Barcelona. Dit circus brengt de top uit de smartphone industrie bijeen en brengt direct alles mee wat je er maar kan bijverzinnen. Smartphones, covers, virtual reality, apps… Wij trokken alvast even op pad om de leukste, beste toestellen van de komende maanden er uit te pikken voor jullie.

LG G5 en Friends

Smartphones komen in alle groottes en kleuren, maar qua concept is het moeilijk om origineel te zijn. LG slaagde daar met de G5 alleszins wel in. Voor dit model keken ze naar modulaire telefoons zoals de Fairphone 2 en Google’s Project Ara en kwamen ze met een uitbreidbare G5 op de proppen. Onderaan heeft de G5 namelijk aan aansluiting. Met een druk op de knop komt heel dat gedeelte los en kan je er dus een nieuwe accessoire aanhangen. Op MWC demonsteerde LG dit (veelvuldig) met een Bang&Olufsen DAC en een cameragrip. Deze DAC (afkorting voor Digital-To-Analog-Converter) moet ervoor zorgen dat je geluidskwaliteit een heel pak omhoog gekrikt wordt. De cameragrip zorgt er dan weer voor dat het toestel beter in de hand ligt, voegt wat extra batterijreservers toe en voorziet fysieke cameraknoppen. Accessoires voor de G5 worden trouwens gelabeld als Friends.

IMG_0443

Potentieel heeft het concept alleszins: wie weet ontwikkelt LG wel een fysiek toetsenbordvriendje voor de G5? Naast de modules die je in de G5 plugt zijn er ook nog andere accessoires in de maak. Zo heeft LG nu zijn eigen VR-headset die bijzonder elegant is, bijgestaan door een 360 camera. Maar veruit de leukste Friend is toch wel de LG Rolling Bot. Deze robot kan je nog het best vergelijken met BB-8, de nieuwste Star Wars drone. Via je smartphone (uiteraard een G5) bestuur je deze ronde vriend door je huis. Bovendien kan je via de ingebouwde speaker en microfoon ook nog communiceren met wie je tegenkomt op je pad. Een laatste feature is de aanwezigheid van een laser, om je kat het leven zuur te maken vanop afstand.

IMG_0432

De LG G5 is een telefoon naar ons hart en dat merk je. We zijn nog niet eens aan de specificaties toegekomen. Gelukkig kunnen we daarover kort zijn: de G5 is gewoon een topmodel. Prachtig scherm, de snelste Snapdragon… Nu is het enkel nog wachten tot april wanneer de LG G5 voor een onbekende prijs in de rekken zal te vinden zijn.

Samsung S7 en S7 Edge smartphones

Samsung was net als LG een tikkeltje vroeger dan de rest en kondigde zondag al tijdens een eigen event de Galaxy S7 en S7 Edge aan. Toegegeven, het was niet volledig onverwacht. Toch hebben beide modellen net dat tikkeltje extra aan features, wat ze toch onmisbaar maakt in dit Technologium lijstje. De eerste nieuwigheid is **tromgeroffel** dat je er gewoon terug microSD-kaartjes kan inschuiven. Weinig spectaculairs, maar een zo dankzame feature op een toestel. De tweede feature die ze deze plaats bezorgden was de waterdichtheid. Zowel de S7 als de S7 Edge zijn IP68 certificeerd, wat wil zeggen dat ze stofdicht zijn en tot 1m diep in het water overleven (voor een korte tijd).

IMG_0417

Qua specificaties is het weer de overtreffende trap zoals we gewend zijn van de Galaxy S modellen. Enkel in aantal megapixels dat de camera achteraan oplevert is verminderd: “slechts” 12MP. Wel belooft Samsung scherpere foto’s te nemen met een verbeterde reactietijd. Ook interessant is dat de batterijen een zeer hoge capaciteit hebben.

Beide modellen zijn verkrijgbaar vanaf 11 maart. De S7 met zijn 5,1″ scherm zal je 699 euro armer maken, de 5,5″ S7 Edge 799 euro. Voor de geïnteresseerden: als je een van beide smartphones preordert krijg je er gratis een Gear VR-bril bij.

A3_S7 edge_S7_gold_black 1500x2000

Caterpillar S60

Toch slagen heel wat mensen er in om hun waterdichte gsm alsnog naar de vaantjes te helpen. Gelukkig komt Caterpillar te hulp: zij lanceerden in Barcelona hun S60. Deze stevige en best dikke telefoon kan wat misbruik verdragen. Qua specificaties kan je de S60 nog het best vergelijken met een midrange toestel: een tragere Snapdragon 617 met een ruime 3GB werkgeheugen en een 4″ display.

Uniek aan dit toestel is de integratie van een warmtecamera die van de hand van de firma Flir komt. Met een dergelijke camera kan je warmte en koude zichtbaar maken. Zo kan je je kat gaan opsporen in de tuin in het donker of zien hoe warm je laptop wordt. Vakmensen kunnen deze camera ook prima gebruiken: zo kan je zien waar een verwarmingssysteem geblokkeerd is, waar oververhittingsproblemen ontstaan in de bekabeling…

IMG_0290

Toegegeven, de S60 is niet voor iedereen weggelegd. Hij was echter zo indrukwekkend en uniek dat hij zeker niet in de lijstje mocht ontbreken. Ohja, hij is beschikbaar vanaf juni voor een prijs van 649 euro.

IMG_0291

Bram Vandewalle

Plaats reactie

mwc-2016-jullie-smartphones-voor-2016