Scroll to top

Top

Geen reacties

Jouw gratis MOOCs voor in februari!

Gepost op 14/02/2015
Jouw gratis MOOCs voor in februari!

Zoals elke maand presenteren we jullie de lijst met de beste MOOCs die binnenkort starten. Voor degene die het concept nog niet kennen, MOOC staat voor Massive Online Courses. Kort samengevat zijn dit gratis online lessen gegeven door de meest prestigieuze universiteiten ter wereld. Deze lessen zijn meestal verspreid over een tiental weken, waar je per week toch een vijftal uur aan moet werken. Op het einde van het traject kan je dan mits het succesvol afronden van de cursus en een kleine vergoeding een certificaat bekomen. Hieronder een kleine selectie van de lessen die deze maand starten, neem zeker ook een kijkje op de drie grootste platformen voor MOOCs zijnde, UdacityEdx en Coursera.

Mining Massive Datasets – Stanford

Big data is één van de grootste tech trends van het moment. Doordat er meer en meer objecten met het internet verbonden zijn beschikken we over gigantische datasets. De uitdaging voor de toekomst is om deze data te kunnen vertalen en er inzichten uit te putten. Deze cursus wordt gegeven aan de prestigieuze universiteit van Stanford, op het einde van .van de rit krijg je een certificaat (als je alle opdrachten tot een goed einde hebt gebracht).

Link: Coursera

Start datum: 31 januari (7 weken)

Werkdruk: 8-10 u per week

3D opportunity: The course on additive manufacturing for business leaders – Deloitte

Een andere grote tech trend (of hype?) is 3D printen. Deze cursus wordt gegeven door het audit – en consultancy bedrijf Deloitte. Tijdens deze MOOC zal je niet enkel leren welke technologieën er gebruikt worden om 3D te printen maar ook welke impact 3D printen heeft op verschillende industrieën.

Link: Novoed

Start datum: 9 februari (6 weken)

Werkdruk: ongeveer 2 u per week

Design thinking for business innovation – University of Virginia

Design thinking is een nieuwe manier van werken afkomstig uit de creatieve industrieën dat nu in veel bedrijven wordt toegepast om innovatie te stuwen. Bij Design Thinking gebruik je tal van technieken om nieuwe innovatie producten en diensten uit te vinden. In deze MOOC zal je verschillende van die technieken leren toepassen op cases gaande van start-ups tot grote bedrijven zoals IBM.

Link: Coursera

Start datum: 16 februari (4 weken)

Werkdruk: 2-4u per week

Innovation for Entrepreneurs: From idea to marketplace – University of Maryland

Bouw je kennis op rond strategieën om van een idee een commercieel product te maken. Hoe moet je een opportuniteit herkennen? Hoe maak een je een winnend business model? In deze cursus zal je gedurende 4 weken tal van concepten leren beheersen omtrent innovatie en ondernemerschap. Zeker een aanrader voor degenen die ooit zelf willen ondernemen!

Link: Coursera

Start datum: 9 februari (7 weken)

Werkdruk: 3-5u per week

Wij wensen jullie alvast veel succes en plezier toe met deze nieuwe MOOCs! Je kan zelf ook op zoek gaan naar andere cursussen, we raden je de website CourseTalk aan om dit te doen, waar je gemakkelijk op basis van criteria kan zoeken.

We houden jullie de komende maanden zeker op de hoogte als er nieuwe interessante MOOCs van start gaan.

Stay Tech’d!

Antoine Smets

Plaats reactie

jouw-gratis-moocs-voor-in-februari