Scroll to top

Top

Geen reacties

Jaguar Land Rover| Nieuwe HUD in de maak?

Gepost op 21/08/2019
Jaguar Land Rover| Nieuwe HUD in de maak?

De HUD het ‘tooltje dat een aantal jaar geleden op de markt kwam gaat nu een volledig nieuwe wending aannemen. Autobouwer Jaguar Land Rover neemt deze job voor hun rekening.

We kennen het wel allemaal ondertussen de Heads Up Display oftewel HUD. Zo goed als elke auto rolt met deze optie van de fabricageband. In het begin was ik zelf van mening dat dit “prulding” nutteloos was, maar tij heeft gekeerd. Je snelheid lezen op de voorruit dat heeft toch niemand nodig.

Nu als je vele kilometers rijdt en toch al een vrij serieuze lengte hebt is het niet altijd even makkelijk om naar je speedmeter te kijken. Daar maakte de Heads Up Display komaf mee. Je kan nu heel gemakkelijk voor je uit kijken zonder bang te hebben dat je een week later een onaangename brief in je bus krijgt.

Maar waar Jaguar Land Rover nu mee bezig is is wel heel andere koek. Elke autobouwer wilt de rijervaring als ook de veiligheid van de klant garanderen. Zo zijn ze bezig met het ontwikkelen van een 3D-technologie die aankomende gevaren voor je neus projecteert. Dan denk ik een Waze dat meldt dat er een stilstaand voertuig op je rijbaan staat, maar de melding van Waze komt dan op je infotainment screen terecht. Dus dan moet je nog steeds je oog van de weg afhouden om deze melding te zien. Nog steeds mogelijk om deze stilstaande wagen te raken. Daar maakt Jaguar Land Rover nu dus volledig komaf mee. Je moet al haast blind zijn om de melding dan niet zien. Je hebt dus ook geen excuus als je de auto dan raakt, of je moet echt blind zijn.

En ook goed nieuws voor de passagiers, die zullen zich niet hoeven te vervelen met de komst van dit nieuwtje. Nu de HUD hun werk doet moeten ze niet telkens de chauffeur attent maken op aankomend gevaar. De passagier kan nu op zijn dode gemak genieten van een 3D film. Een grote stap vooruit in ‘in car entertainment’. Wie wilt dat nu niet terwijl man- of vrouwlief achter het stuur zit gezellig een film kijken. Je moet zelfs geen veel te grote 3D-bril op.

Bekijk het hier: https://www.youtube.com/watch?v=pDI6RsIJ2is

Matthew Louckx

Plaats reactie

jaguar-land-rover-nieuwe-hud-in-de-maak