Scroll to top

Top

Geen reacties

CES2016: Is het een vogel? Neen, het is een Parrot vliegtuig!

Gepost op 05/01/2016
CES2016: Is het een vogel? Neen, het is een Parrot vliegtuig!

Is het een vogel? Is het een vliegtuig? Wel ja, de nieuwste drone van Parrot is wel degelijk een vliegtuig. Weg met het quadcopter ontwerp, tijd voor een ultralicht model met vaste vleugels. Gelukkig zijn de vleugels wel verwijderbaar en dus vervangbaar voor de brokkenpiloten onder ons. Het grootste voordeel van een vliegtuig is dat er minder energie nodig is om het ding in de lucht te houden. Dat uit zich ook in de autonomie, dit vliegtuig zou het maar liefst 45 minuten moeten volhouden op een enkele batterij.

De nieuwste telg van dit Franse bedrijf werd de Disco gedoopt. De discobal zal je er wel zelf onder dienen te hangen, met de naam blijven ze gewoon in de muzikale sfeer, net als de Bebop. Ook de besturing blijft grotendeels gelijk met zijn voorganger: je kan gebruik maken de Freeflight3 app en een Skycontroller voor extra bereik.

Uiteraard beschikt deze drone ook over het nodige zicht: vooraan in de neus werd een camera met een nog onbekende kwaliteit gemonteerd. Parrot beweert dat deze drone snelheden tot 70 km/u kan halen. Dat kan wel de nodige problemen opleveren met het eerder beperkte bereik van de zender van 2 km. Er is nog niets bekend van prijs en wanneer de Disco verkrijgbaar zal zijn.

Parrot maakte dit nieuwe model bekend naar aanleiding van dé electronicabeurs CES in Las Vegas. Ook Technologium is daar te vinden. We verwachten alvast dat deze nieuwe drone maar een tipje van de sluier is van het drone geweld dat er zit aan te komen. Er gaan immers al langer geruchten dat ook spelers zoals GoPro een drone op de markt zullen brengen. Persoonlijk hoop ik op de eerste commercieel verkrijgbaar VTOL-drone. Dit zijn drones die kunnen switchen tussen helikoptermodus en vliegtuigmodus. VTOL staat trouwens voor Vertical Take-Off and Landing, verticaal opstijgen en landen dus en in de lucht gewoon horizontaal bewegen als een vliegtuig.

https://www.youtube.com/watch?v=imtqooJj0I4&feature=youtu.be

Bram Vandewalle

Plaats reactie

ces2016-is-het-een-vogel-neen-het-is-een-parrot-vliegtuig