Scroll to top

Top

Geen reacties

Is de Galaxy S6 Edge 150 Euro meer waard

Gepost op 04/03/2015
Is de Galaxy S6 Edge 150 Euro meer waard

Zoals de ganse wereld wellicht weet; Samsung lanceerde op Mobile World Congress 2015 haar nieuwe lijn aan top smartphones. We verwachtten initieel een nieuwe Samsung Galaxy S6. Echter wist Samsung heel wat mensen te charmeren met de nieuwe Samsung Galaxy S6 Edge. De vraag die dan snel rijst is, wat is de meerwaarde van de 150 Euro die je zal bijbetalen om in het bezit te zijn van een smartphone met een gebogen display?

Design meerwaarde

En hier gaat het ook vooral om. Het gebogen display aan beide kanten maakt de Galaxy S6 tot een unieke smartphone op de markt en dit is zeker een intelligente marketingmove van Samsung. Meer en meer consumenten willen zich differentiëren van hun peers. Waar dit vroeger (en nog steeds) gebeurde via kledij en ‘domme’ accessoires, gebeurt dit meer en meer via tech objecten zoals smartphones. Sowieso zal de S6 Edge ervoor zorgen dat je (voorlopig nog) uniek bent.

Daarnaast komt ook het design van dit besturingssysteem meer tot zijn recht dankzij het gebogen scherm. Het wegvegen van apps of het scrollen door webpagina’s krijgt op één of andere manier een nieuwe dimensie en voelt natuurlijker aan.

Functionele meerwaarde

Het gebogen scherm heeft, voorlopig, een beperkt aantal functionele meerwaardes te bieden. Als je smartphone met het scherm naar beneden op tafel ligt terwijl je opgebeld wordt, krijg je een van kleur veranderend lijntje te zien op de buiging van het scherm. Door dan je vinger op de infraroodsensor van het apparaat te leggen, weiger je heel eenvoudig dit inkomend gesprek.

Galaxy S6 EdgeHet gebogen scherm wordt ook ingezet om een deel van je meest gebruikte contacten te tonen. Zo kan je op de rand van het scherm vegen en krijg je jouw bevoorrechte contactpersonen te zien. Daarnaast zie je ook een aantal data op het scherm zoals uur, sterkte van je data verbindingen…

De moeite waard om 150 Euro meer te betalen

Een vraag die we moeilijk kunnen beantwoorden. Als je echt houdt van uniciteit en design, zou je wel eens kunnen plooien 😉 voor dit apparaatje. Het is een leuke gimmick en ook Android komt beter tot zijn recht.

Echter, ben je zeer functioneel ingesteld, en moet 150 Euro surplus veel toegevoegde waarde met zich meebrengen, dan is het misschien nog wat te vroeg om deze meerprijs te betalen.

Ludwig

Plaats reactie

is-de-galaxy-s6-edge-150-euro-meer-waard