Scroll to top

Top

1 reactie

Nieuwe informatie over iPhone 6

Gepost op 05/09/2014
Nieuwe informatie over iPhone 6 iPhone 6 iPhone 6 iPhone 6

Naar jaarlijkse gewoonte, lanceert Apple ook dit jaar een nieuwe versie van haar iPhone. Vorig jaar waren dit er twee, namelijk de iPhone 5S en de goedkopere iPhone 5C. Ook dit jaar staan er, volgens de laatste geruchten, twee nieuwe modellen gepland. De laatste nieuwtjes hinten, naast de update van de iPhone 5S, ook naar een grotere iPhone.

Je moet al de verschillende geruchten zeker met de nodige korrels zout nemen. Veel sites lanceren zomaar iets om de aandacht van het publiek te krijgen. We hebben ons hier dan ook gefocust op verschillende elementen die zo goed als overal terugkomen om jullie een eerste zicht te geven op wat de nieuwe iPhone wel zou kunnen zijn.

Een grotere iPhone

Hoogstwaarschijnlijk zal Apple uiteindelijk ook een grotere versie van de iPhone 6 lanceren. Volgens verschillende bronnen zou er zowel een 4,7 inch schermversie alsook een 5,5 inch schermversie aangeboden worden. Beide versies zouden dus groter zijn dan de huidige iPhone 5S.

Mogelijks zou de grotere versie wel met wat vertraging op de markt komen. Er zijn wat geruchten dat er problemen zijn met de leverancier van de 5,5 inch schermen.

Update 05/09: Dat er 2 versies zouden voorgesteld worden blijft de ronde doen. De grotere versie zou wel merkelijk duurder zijn.

Aluminium omhulsel

Het omhulsel van de nieuwe iPhone 6 zou grotendeels bestaan uit aluminium. Ook zouden de hoeken veel meer afgevlakt worden in vergelijking met huidige iPhone modellen. Hier stellen we ons wel de vraag indien de achterkant van de iPhone 6 niet te veel op de HTC One M8 zal lijken en indien dit niet het gewicht van de iPhone zal verhogen.

Update 05/09: Naast het gebruik van aluminium, zou de achterkant eveneens bestaan uit een soort van rubber plastic waar de antenne in verwerkt zou zitten.

Betere camera

Apple doet terug mee in de race om de megapixel. Waar de laatste 2 generaties een acht megapixel lens hebben, zou de iPhone 6 over een 13 megapixel lens beschikken. Dit is nog altijd peanuts in vergelijking met de 41 megapixel lens van de Nokia Lumia 1020. Toch hinkt Apple hiermee de andere concurrenten bij.

Update 05/09: Volgens enkele bronnen zou er een 3 megapixel camera aan de voorkant van de iPhone 6 zitten.

Saffierglas

Mogelijks zou Apple haar nieuwe iPhones uitrusten met saffierglas in plaats van het huidige gorilla glass. Saffierglas heeft een nog hogere hardheid, waardoor de kans op krassen drastisch kleiner wordt. Saffier is één van de hardere materialen (wordt ook gebruikt voor de duurdere uurwerken) en zou het gebruik van een screenprotector overbodig maken. Mocht Apple deze keuze maken, vernietigt ze mogelijks wel een volledige industrie. We hebben hier dus ook onze twijfels bij.

Sterkere processor

De iPhone 6 zou uitgerust worden met een sterkere en snellere A8 processor. De huidige topversie draait een A7 en M7 processor. De nieuwe processor zou over hetzelfde werkgeheugen beschikken als de vorige processor, maar zou een stuk energie efficiënter zijn, waardoor de batterij langer kan meegaan.

De lanceringsdatum

Apple heeft al aangekondigd op 9 september 2014 een event te organiseren. We verwachten dus ook dat de iPhone 6 daar voorgesteld zal worden. Alhoewel we ook een aantal andere nieuwtjes verwachten, zal de nieuwe iPhone sowieso met alle aandacht gaan lopen :).

Prijs

Vandaag is er nieuws gelanceerd over de prijs van de nieuwe iPhone. Velen dachten dat deze meer zou kosten dan de huidige iPhone 5S, maar dit zal waarschijnlijk niet het geval is. De prijs die lekte is 549 Pond, wat ongeveer 685 Euro is. Apple zal sowieso zijn prijzen niet lager zetten dan de huidige 5S, dus verwacht maar dat de iPhone 6 ook 699 Euro zal kosten bij lancering.

Update 05/09: Volgens laatste geruchten zou de basisversie van de iPhone 829 Euro gaan kosten, laat ons hopen dat het hier bij een gerucht blijft!

NFC & Draadloos laden

Meer en meer bronnen vermelden dat de nieuwe iPhone NFC zou ingebouwd hebben. NFC of Near Field Communication laat toe om, vooral, data uit te wisselen tussen verschillende NFC compatibele apparaten. Zo wordt deze technologie bijvoorbeeld reeds gebruikt om draadloos te betalen of als ‘badge’ om een gebouw in of uit te wandelen.

Daarnaast zal het misschien ook mogelijk zijn om de nieuwe iPhone draadloos op te laden, iets waar toch wat consumenten naar vragen. Bij smartphones zoals de Nexus 5 en de Nokia Lumia 1020 is dit al mogelijk. Vinden wij wel een handige functie en meerwaarde.

Nieuwe foto’s

iPhone 6iPhone 6

Samengestelde iPhone 6 video update 05/09

Recentelijk slaagde een Russisch bedrijfje erin om alle componenten van de iPhone 6 te bemachtigen. Deze componenten werden vervolgens gebruikt om een iPhone 6 samen te stellen.

Wat verwacht de rest van de wereld van de iPhone 6

Een Amerikaans bedrijf zocht uit wat de 5 grote verwachtingen zijn van de iPhone 6. Dat goten ze in een infographic die jullie hieronder vinden

iPhone 6

Zo, dit is ongeveer wat jullie mogen verwachten van de nieuwe iPhone 6. Opnieuw is dit alles onder voorbehoud. Als we nieuwe geloofwaardige berichten binnen krijgen, dan houden we jullie zeker op de hoogte ;).

 

Stay Tech’d!

Ludwig

Plaats reactie

nieuwe-informatie-over-iphone-6