Scroll to top

Top

1 reactie

iPhone 6, iPhone 6 Plus, AppleWatch en ApplePay

Gepost op 10/09/2014
iPhone 6, iPhone 6 Plus, AppleWatch en ApplePay

Dit toverde het Amerikaanse Apple gisteren uit haar technologische hoed. Tim Cook wist vooral vriend en vijand te verrassen met de voorstelling van de AppleWatch en ApplePay. Velen dachten dat de AppleWatch een project was waar nog enorm veel werk aan was, maar dit bleek niet het geval te zijn.

Met ApplePay krijgt Google (met GoogleWallet) er meteen een te duchten concurrent bij. Het zal in de komende jaren zeker opnieuw een strijd worden tussen de twee tech bedrijven, en dan vooral om gebruikers en marktaandeel op de markt van mobiele betalingen. Apple rustte zowel de nieuwe generatie iPhones alsook de Applewatch uit met NFC om deze mobiele betalingen mogelijk te maken.

iPhone 6

iPhone 6

Deze hadden we zien aankomen. de iPhone 6 is, zoals verwacht werd, groter dan de voorganger en krijgt ook een volledig herzien design. Er wordt met deze generatie afgeweken van de uit glas vervaardigde achterkant, allemaal ten voordele van het nog eenvoudig kunnen bedienen met één hand. In een volgend artikel gaan we dieper in op dit apparaat en haar grotere broer.

iPhone 6 Plus

iPhone 6 Plus

Ofwel de grote broer van de iPhone 6. Deze phablet biedt ten opzichte van de normale iPhone 6 een groter scherm met een hogere resolutie. Voor het overige loopt de 6 Plus in grote lijnen gelijk met de functionaliteiten van haar kleine broertje.

AppleWatch

AppleWatch

En meteen ook de centrale gast op het Apple event. Tim Cook kondigde met veel trots de eerste Apple smartwatch aan. Dit was iets waar veel fans reeds van droomden, maar waarvan gedacht werd dat het voor een volgende keynote ging zijn. Niets is dus minder waar. Met deze smartwatch, dat een specifieke versie van iOS (Apple haar besturingsysteem) draait, wordt de concurrentie direct aangegaan met vooral AndroidWear van Google. Qua functionaliteiten zitten het goed en lijkt het ons nu reeds het meest volwassen besturingsysteem. In de komende dagen gaan we ook hier dieper op in.

ApplePay

ApplePay

Misschien voor velen onder ons nog een gimmick, maar in de toekomst worden mobiele betalingen (want dat faciliteert het ApplePay platform) misschien wel eens de next big thing. Stel je een wereld voor met pakken minder cash op zak, minder kaarten die je kan kwijt geraken en een eenvoudige, snelle en goed uitgewerkte betalingsmogelijkheid via je smartphone en smartwatch. Wat in de States vandaag meer en meer van de grond lijkt te komen, met onder andere Google Wallet, lijkt ook voet aan grond te vinden bij Apple. We weten vanuit ervaring dat Apple niet enkel capabel is om leuke hardware te lanceren, maar dat ze zeker ook de mogelijkheid hebben om bepaalde platformen in te burgeren. Denk maar aan het succes iTunes en de App Store. Vooral hier kijken wij naar uit en komen in de komen weken ook met meer info hieromtrent.

 

Stay Tech’d!

Ludwig

Reacties

  1. Thomas Van der Auwermeulen

    Nu Apple officieel de Watch aankondigde, lijken traditionele horlogemakers Tag Heuer en Fossil ook op de smartwatch-kar te springen.

    Bereid je maar voor op een gloedgolf aan smartwatches:

    http://gizmodo.com/luxury-brand-tag-heuer-wants-to-make-a-smartwatch-1634646045

Plaats reactie

iphone-6-iphone-6-plus-applewatch-en-applepay