Scroll to top

Top

Geen reacties

IoT op TechCrunch Disrupt in Londen (2)

Gepost op 10/12/2015
IoT op TechCrunch Disrupt in Londen (2)

Begin deze week was Technologium aanwezig op TechCrunch Disrupt in Londen. Deel één van onze favoriete IoT startups kan je hier vinden. Dit is deel twee!

Evreka

Evreka is een Turkse startup die afvalophaling makkelijker en goedkoper wil maken. Ze wonnen reeds meerdere wedstrijden in Turkije en krijgen steun van de Europese Unie. Evreka plaatst sensoren in vuilnisbakken die meten hoe vol ze zijn en waar ze staan. Aan de hand van een M2M (Machine to Machine) netwerk zoals een mobiele data verbinding, worden de gegevens naar de cloud gestuurd en opgeslaan. Aan de hand van de Evreka software wordt een voorspelling gedaan van het moment waarop de vuilbak ongeveer vol zal zijn. Een optimalisatie algoritme berekend dan de beste route om de volle vuilbakken op te pikken.

evreka slimme afvalophaling IoT

Door de optimalisatie van de ophaalroute wordt de kortste route genomen door de vuilniskar. Ophaalkosten kunnen zo verlaagd worden met maximaal 55%. Per land hebben ze een Account Manager die het systeem van afvalophaling bekijkt en de geoptimaliseerde versie op poten zet.

Meer info over Evreka kan je hier vinden.

Fleye

De Belgen! De mannen van Fleye komen uit Luik en werden door Technologium al eerder gespot op de Tesla World Conferentie. Fleye is een vliegende robot die nu beschikbaar is via Kickstarter. Je kan er selfies mee maken, panorama’s, filmpjes,… Het verschil met een andere drone is dat Fleye heel veilig is. Het weegt niet meer dan een voetbal en wordt beschermd door een extra laag aan de buitenkant.

Fleye IoT TechCrunch Disrupt Londen

Fleye kan ook autonoom werken door en kleine on-board computer. Zo kan de drone zonder bestuurder vliegen en filmen. Het is ook mogelijk om je eigen applicaties te schrijven voor Fleye.

Meer info kan je hier vinden.

Swie

Swie is een Zwitsers bedrijf dat startups helpt met het goedkoper produceren van prototypes voor onder andere IoT producten. Ze partneren met producten van boards, nu enkel in China, om kleine oplages te produceren voor de prijs van grote volumes. Op hun website is net een open source community gelanceerd waarop hardware ontwerpen kunnen gedeeld worden. Geïnteresseerden kunnen tips en commentaar achterlaten bij de ontwerpen en startups kunnen de designs voor hun eigen producten gebruiken.

Meer info over Swie vind je hier.

Codie

TechCrunch Disrupt London 2015. Image ©Dan Taylor/Heisenberg Media.

TechCrunch Disrupt London 2015. Image ©Dan Taylor/Heisenberg Media.

Codie is een wagentje voor kinderen van 6 tot 14 jaar. Het kan bestuurd worden met een tablet of smartphone. Voor de jongere kinderen is er een makkelijke manier om het te besturen, net zoals je een racespelletje zou doen op je smartphone. De iets oudere kunnen aan de hand van de app programmeren hoe Codie moet rijden. Er zijn twee programmeer modi; een eenvoudige modus waarbij je via de app de afstand instelt, de snelheid,.. of een moeilijkere waarin je met blokken en loops kan programmeren. Er zit een microfoon in Codie zodat je een bericht kan sturen via de app. Er zit ook een camera in zodat Codie nergens tegen zou rijden.

Meer info over Codie vindt je hier.

Lees ook onze andere artikels over TechCrunch Disrupt 2015 op de website!

Plaats reactie

iot-op-techcrunch-disrupt-in-londen-2