Scroll to top

Top

Geen reacties

IoT op TechCrunch Disrupt in Londen

Gepost op 08/12/2015
IoT op TechCrunch Disrupt in Londen (1)

TechCrunch Disrupt in Londen verzamelde op maandag en dinsdag een hele reeks startups. Het ging over bedrijfjes in verschillende domeinen, van Fintech tot drones. Technologium was er ook en maakte een overzicht van de meest belovende IoT (Internet of Things) startups. Meer info over IoT vind je hier.

Cozify

Cozify smart hub

Cozify is een Finse startup die een ‘smart hub’ ontwierp. Het is een toestel dat kan communiceren met al de IoT of smart devices in je woning. Er is geen nood meer aan één app per toestel. De hub heeft een eigen app waarmee je ze allemaal, geïntegreerd, kan besturen. Op TechCrunch Disrupt in Londen stelde Cozify ook een afstandsbesturing voor, die de app op je smartphone of tablet kan vervangen.

Met een ‘rule’ of ‘regel’ kan je bijvoorbeeld lichten groeperen. Je kan instellen via de app dat ze aangaan als er beweging wordt gedetecteerd door je sensoren. Onder een ‘scene’ kunnen verschillende regels gegroepeerd worden. Bijvoorbeeld de modus ‘Opstaan’ kan om 6u30 geactiveerd worden op een weekdag. Je lichten gaan zachtjes branden, de muziek gaat aan in de badkamer en de koffiemachine maakt ondertussen je favoriete koffie.

Cozify kan detecteren wanneer iemand thuis komt. Elke smartphone verbindt met het Wifi netwerk in de woning. Als die wordt herkend dan kan een notificatie verstuurd worden zoals ‘Papa is net thuisgekomen’. Als de telefoon niet wordt herkend, kan je een notificatie krijgen zoals ‘Opgelet, er is een onbekende persoon gedetecteerd’. Dit kan eventueel gelinkt worden met IP camera’s of andere functies zoals het aangaan van de verlichting.

Meer info over Cozify vind je hier.

Neeo

Neeo brain smart hub

Neeo brain is een gelijkaardig product zoals de Cozify hub. In plaats van scenes werken ze met ‘recepten’ om functies te groeperen. De afstandsbesturing die het brein bestuurd is hun paradepaardje. De communicatie tussen het brein en de afstandsbesturing loopt via Wifi en er kunnen meerdere afstandsbesturingen gebruikt worden in een woning. Het systeem bevat ook een SOS functie voor als je de afstandsbesturing kwijt bent.

Meer info over Neeo vind je hier.

Smartgurlz

Ongeveer 15% van alle studenten in computerwetenschappen zijn meisjes. Smartgurlz wil dit aandeel verhogen en meisjes inspireren om een studie te kiezen in een STEM onderwerp: Science, Technology, Engineering or Math.

 

Aan de hand van hun smartphone kunnen meisjes een soort scooter besturen voor hun barbie of een ander figuurtje. Via de app kunnen ze de basics leren van programmeren en krijgen ze vraagstukken voorgeschoteld. De figuurtjes van Smartgurlz zijn een rolmodel voor hun eigenaars. Ze zijn populaire tieners die houden van wiskunde en wetenschappen, die vraagstukken moeten oplossen voor hun familie en vrienden. Zo is er bijvoorbeeld een Ingenieur in de Chemie die op zoek gaat naar planten om een zalfje te maken.

Meer info over Smartgurlz vind je hier.

Morgen posten we deel twee van deze reeks dus hou onze website zeker in de gaten!

 

Plaats reactie

iot-op-techcrunch-disrupt-in-londen